Klaus Iohannis si-a incheiat campania electorala la Sibiu, orasul al carui primar este, indemnandu-si alegatorii sa mearga la vot, pentru a scapa de "Romania lui Victor Ponta", cu baroni care se imbogatesc de la o zi la alta si cu politicieni care fac legi pentru a scapa de justitie.

Klaus Iohannis in studioul HotNewsFoto: Hotnews

"Cand ne uitam in jur si mai cu seama la televizor vedem fata cea mai urata a politicii romanesti din ultimii 25 de ani, vedem ceea ce am numit Romania lui Victor Ponta. Vedem o Romanie unde politicienii merg in Parlament si in loc sa faca legi pentru oameni fac legi pentru ei, ca sa se apere de justitie. Vedem baroni locali care se imbogatesc fara masura de la o zi la alta, in loc sa munceasca pentru oamenii care muncesc de dimineata pana seara si abia le ajung banii sa-si plateasca impozitele si taxele.

Vedem politicieni corupti, care s-au ocupat de retrocedari ilegale de paduri, vedem baroni locali dusi la parchete, vedem cea mai urata fata a politicii romanesti", a spus Klaus Iohannis, in Piata Mare din Sibiu.

Acesta le-a reamintit sustinatorilor sai ca in aceasta piata s-a murit la Revolutie "pentru ca noi sa avem dreptul sa votam".

"Nu irositi acest vot", a spus el.

"Impreuna sa dam semnalul schimbarii, de aici din Sibiu, si sa recastigam Romania noastra, Romania lucrului bine facut (...) Am reusit impreuna sa schimbam fata Sibiului. Haideti impreuna sa schimbam fata Romaniei", a afirmat Iohannis.

El a afirmat insa ca, atunci cand va ajunge la Cotroceni, nu va uita niciodata Sibiul si sibienii.

"Voi fi presedintele ardelenilor, si presedintele oltenilor, si presedintele moldovenilor, si presedintele muntenilor, si presedintele banatenilor, si presedintele dobrogenilor, si presedintele romanilor din diaspora. Dar atunci cand voi spune acasa voi spune Sibiu", a masi spus Klaus Iohannis.