Candidatul Aliantei Crestin Liberale PNL-PDL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, l-a acuzat, joi, intr-o conferinta de presa, pe contracandidatul sau, premierul Victor Ponta, ca nu a fost "suficient de barbat" in aceasta campanie, in conditiile in care a "fugit" de o dezbatere intre candidati si " s-a ascuns dupa vorbitoare si televiziuni de casa". Klaus Iohannis a mai spus, joi, ca "Prin amabilitatea unei televiziuni de casa a premierului Ponta am vazut imagini cu casa in care locuiesc parintii mei in Germania. Parintii mei nu sunt proprietari, sunt chiriasi la mansarda." Mesajul lui Iohannis pentru Ponta a fost: "Nu ii implicati pe parintii mei in campanie! Daca nu v-a spus nimeni, hartuirea unui oponent politic a fost o metoda a Securitatii si este o metoda a politiilor politice private."

Klaus IohannisFoto: HotNews.ro

"Nu a fost o campanie cum ne-am fi asteptat sa vedem in Romania secolului XXI. A fost o campanie a lucrului prost facut", a fost concluzia lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis si-a exprimat si dezacordul in legatura cu propunerea legislativa initiata de senatorul PSD Serban Nicolae, care prevede ca orice cetatean care dezvaluie informatii din dosarele penale risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare. Iohannis a vorbit despre "deruta totala la acest Guvern ineficient", afirmand ca, in legatura cu aceasta modificare legislativa, "este gresita abordarea": "Ne pregatim oare pentru o Romanie in care toti coruptii vor fi gratiati si jurnalistii incarcerati? Va spun eu ca in realitate vor sa o faca, dar si-au dat seama ca nu da bine la media."

Iohannis i-a solicitat primului ministru si "sa vina cu bugetul in Parlament".