Candidatul Aliantei Crestin Liberale la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, in eventualitatea in care va fi ales presedinte, nu va gratia niciun politician condamnat pentru acte de coruptie. De asemenea, Iohannis a anuntat ca isi ia angajamentul sa intreprinda "toate masurile impreuna cu partidele politice sa avem un Parlament mai mic si mai eficient, sa avem o legislatie imbunatatita privind modul in care se alege Parlamentul Romaniei. Un Parlament mai mic si mai credibil, mai eficient, care sa fie respectat", a precizat Iohannis. Iohannis a mai anuntat ca nu va sustine "proiectele de exploatare care pun probleme mediului sau comunitatii - nu voi accepta proiecte care nu sunt bine verificate si care pun probleme comunitatii sau mediului. Nu voi accepta sa fie promovate proiecte de tip Rosia Montana." Candidatul ACL i-a indemnat pe romani sa mearga la vot, afirmand ca "Niciun politician, oricat de Basescu sau Udrea ar fi, nu are dreptul sa le spuna romanilor sa nu mearga la vot. Este un drept pe care romanii l-au obtinut prin jertfa."

Klaus Iohannis in studioul HotNewsFoto: Hotnews

In ceea ce priveste un legislativ cu un numar mai mic de parlamentari, Iohannis a precizat ca isi doreste ca "noua regula" sa se aplice incepand cu alegerile din 2016. "Nu conteaza daca sa aiba 300 sau peste 300, ci sa aiba considerabil mai putin decat acum", a mai spus el, raspunzand intrebarii unui jurnalist.

De asemenea, Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta sa explice "cum acopera gaura din buget", dupa "pomenile electorale"promise in campanie.

Iohannis a spus, insa, ca este de parere ca Ponta nu va fi presedinte si nu va mai fi nici prim ministru, dupa alegeri.