Presedintele Traian Basescu a declarat marti la Adevarul ca o sustine din convingere pe Elena Udrea, dar a avertizat "nu ma treceti in categoria naivilor care cred ca Udrea poate cistiga alegerile prezidentiale". Traian Basescu a spus ca e important ca Elena Udrea sa obtina la prezidentiale un rezultat pe care PMP sa poata construi in vederea alegerilor parlamentare din 2016.

De asemenea, intrebat cum caracterizeaza modul in care Elena Udrea a ales sa-si faca campania, presedintele Basescu a spus: "nici eu nu sint un admirator al sloganurilor de campanie ale Elenei Udrea. Unele sint riscante, pot da loc la interpretari".

In cele din urma, Traian Basescu a explicat care ar fi primele miscari pe care le-ar face in PMP daca ar fi strategul partidului: evaluarea performantei in filiale si schimbarea celor neperformanti, infiintarea rapida a unui Departament de resurse umane, apoi eliminarea din partid a tuturor celor care au probleme cu justitia si, in cele din urma, construirea unei viziuni pentru Romania.