Alianta Crestin-Liberala (ACL) sustine ca premierul Victor Ponta "da indicatii" Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la verdictul in cazul dosarului candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, si cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa sesizeze Inspectia Judiciara in acest caz, potrivit prim-vicepresedintelui ACL, Alina Gorghiu.

"In ultimele zile, Victor Ponta si-a intensificat declaratiile publice prin care incearca sa interfereze cu activitatea instantelor de judecata. Este evident ca premierul este bulversat de valul de coruptie din jurul lui si de faptul ca toate semnele arata pierderea iminenta a alegerilor. Astazi, premierul Romaniei a facut o declaratie fara precedent, dand clar indicatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie asupra verdictului pe care ar trebui sa-l dea in dosarul lui Klaus Iohannis. Am asistat la un atac incalificabil si la o ingerinta de neacceptat in bunul mers al justitiei", spune Gorghiu intr-un comunicat difuzat luni si citat de Agerpres.

Ea afirma ca "pactul de coabitare intre Victor Ponta si Traian Basescu functioneaza, in virtutea acestuia cei doi incalcand Constitutia prin declaratiile facute despre dosarul lui Klaus Iohannis".

"Ceea ce a declarat presedintele aseara, a reluat premierul astazi", arata Gorghiu.

Purtatorul de cuvant al PNL spune ca Ponta urmareste decredibilizarea lui Iohannis, aratand ca, in urma cu cateva zile, a lansat public "o noua dezinformare" potrivit careia candidatul ACL la prezidentiale ar fi afirmat ca DNA va castiga alegerile pentru candidatul ACL.

"Premierul urmareste decredibilizarea prezidentiabilului Aliantei Crestin-Liberale, atribuindu-i o afirmatie pe care acesta nu a facut-o niciodata si, mai grav, incearca acreditarea ideii ca Directia Nationala Anticoruptie ar fi, intr-un fel, parte a acestei lupte politice. Suntem convinsi ca Victor Ponta este foarte deranjat ca actiunile organelor de justitie arata nivelul de coruptie de la varful partidului pe care il conduce, insa nu are voie, ca demnitar al statului roman, sa induca suspiciuni la adresa DNA. Prin declaratiile pe care le face, Victor Ponta, intr-un mod indirect, dar vizibil, incearca sa atentioneze DNA ca dauneaza grav campaniei electorale a PSD. Drept urmare, solicit Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze Inspectia Judiciara, pentru ca afirmatiile premierului sunt extrem de grave si reprezinta o incercare de a influenta actul de justitie din Romania", declara Gorghiu.

Potrivit prim-vicepresedintelui ACL, candidatura lui Klaus Iohannis este una "definitiva si certa".

"Alianta Crestin-Liberala si candidatul nostru, Klaus Iohannis, ne-am pronuntat in repetate randuri impotriva ingerintelor in actul de justitie si am demonstrat acest lucru ori de cate ori am avut prilejul, inclusiv prin votul parlamentarilor nostri dat de fiecare data in favoarea cererilor instantelor de ridicare a imunitatii ori de permitere a arestarii preventive. Adresez un apel tuturor romanilor sa ia act ca Victor Ponta nu se da in laturi de la nimic pentru a castiga alegerile si este dispus sa foloseasca absolut orice mijloace, chiar ilegale si imorale, pentru a-l indeparta pe prezidentiabilul ACL. Candidatura lui Klaus Iohannis este una definitiva si certa. Ii asteptam pe toti romanii la vot pe 2 si 16 noiembrie pentru a stopa acapararea totala a puterii de catre Victor Ponta si PSD si pentru a transforma tara in Romania lucrului bine facut", conchide Alina Gorghiu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a apreciat luni ca liderul PNL, Klaus Iohannis, va pierde procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care este acuzat de incompatibilitate.

"Rezultatul este stiut de toata lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru ca, pana acum, asta e practica unitara a Inaltei Curti. Deci, in toate cazurile anterioare au spus la fel. Daca ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, aparea o tulburare in opinia publica. Asa, domnul Iohannis va pierde in noiembrie alegerile, va fi primar si ca primar banuiesc ca nu va mai exista niciun fel de presiune asupra curtii supreme sa dea o decizie impotriva tuturor deciziilor de pana acum", a declarat premierul luni la Palatul Parlamentului.