Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni ca liderul liberal Klaus Iohannis "cu siguranta va fi declarat incompatibil" in urma procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru ca, sustine el, "este practica unitara a Inaltei Curti, in toate cazurile anterioare au spus la fel".

"Pe 18 noiembrie sau cand se va judeca la Inalta Curte, cu siguranta si dl Iohannis va fi declarat incompatibil, ca asa au fost toate deciziile pana acum", a afirmat Victor Ponta.

Intrebat in legatura cu decizia de luni a Inaltei Curti, care a respins solicitarea ANI si a mentinut data de 18 noiembrie, dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale, pentru analizarea admisibilitatii recursului in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, premierul a raspuns:

"Cred ca este o decizie foarte buna si va spun si de ce. Rezultatul este stiut de toata lumea, dl Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca pana acum asta este practica unitara a Inaltei Curti, in toate cazurile anterioare au spus la fel, dar, daca ar fi judecat acum, se putea victimiza dl Iohannis, aparea o tulburare in opinia publica... Asa, dl Iohannis va pierde pe 16 noiembrie alegerile, va fi primar si ca primar banuiesc ca nu va mai exista niciun fel de presiune asupra Inaltei Curti sa dea o decizie impotriva tuturor deciziilor de pana acum".

"Deci, daca ma intrebati pe mine, cred ca au judecat cu intelepciune si cred ca dupa 17 noiembrie nu va mai exista niciun fel de presiune, va fi un primar ca atatia alti primari care, din pacate, au pierdut procesele sau ca cei doi - dl deputat Stefan Stoica si dl senator Akos Mora, amandoi de la dl Iohannis, declarati definitiv si irevocabil incompatibili si care se mai lupta acum un pic prin Parlament, dar la un moment dat, sigur, azi, maine, peste o luna, tot isi vor pierde mandatele", a mai spus Ponta.