Eurodeputatul Monica Macovei, candidat independent la functia de presedinte al Romaniei, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Piatra Neamt, ca este singurul candidat care va asigura continuarea luptei anticoruptie, adaugand si ca e nesantajabila, relateaza Agerpres.

Monica Macovei in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt singura care voi asigura continuarea luptei anticoruptie, sunt nesantajabila. Cand am creat DNA am rezistat presiunilor tuturor politicienilor, am reusit pentru ca am vrut, nu ma las si sunt determinata", a declarat Monica Macovei, care efectueaza luni o vizita electorala in judetul Neamt.

Ea a criticat campania de afisaj stradal al candidatilor Victor Ponta si Klaus Iohannis si le-a cerut sa lamureasca public de unde au fondurile necesare. 'Sunt mii si mii de bannere care costa foarte multe milioane de euro. La Autoritatea Electorala Permanenta, fiecare din cei doi a declarat in jur de 1,5 milioane lei', a declarat Monica Macovei. Europarlamentarul a adaugat ca afisajul public ar trebui limitat dupa modelul Germaniei sau Italiei si ca alegatorii trebuie castigati prin principii, idei si programe.

"Aceasta clasa politica ne fura, ne minte, ne insulta, ne jigneste si ne calca demnitatea in picioare de 25 de ani. Eu din 2005 spun ca obiectivul meu este schimbarea clasei politice. Vreau sa fiu presedintele oamenilor si nu al partidelor, al combinatiilor. Vreau sa aducem banii furati inapoi acasa, in bugetul statului", a declarat Monica Macovei.

Ea a subliniat ca in ultimele patru mari dosare instrumentate de procurorii DNA, respectiv Siveco, Microsoft, Lukoil si dosarul retrocedarilor ilegale, prejudiciul stabilit pana acum este de 800 milioane euro.

"Cu acesti bani poate fi cumparat un calculator pentru fiecare copil sau pot fi realizati 150 kilometri de autostrada de munte sau 250 kilometri de autostrada de campie, sau nu mai era necesara acciza auto. Evaziunea fiscala era de 50 miliarde de euro acum doi ani. Doar cu jumatate din acesti bani pot fi construiti 800 kilometri de autostrada intr-un an de zile", a mai spus Monica Macovei.