Liderul ACL Klaus Iohannis a sustinut duminica seara o conferinta de presa in care a raspuns dur atacurilor PSD la adresa sa, considerand campania electorala a PSD una "murdara", "mizerabila", "o jena publica".

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

"Din partea PSD-ului se poarta o campanie mizerabila la adresa mea. Este o jena publica, doamnelor si domnilor din PSD ce faceti in aceasta campanie electorala. Este sub orice limita inferioara felul in care intelegeti sa acoperiti lipsa unui proiect pentru Romania prin atacuri la persoana mea si familia mea," a afirmat candidatul la prezidentiale, Klaus Iohannis.

El a facut referire si la pliantele distribuite de PSD prin intermediul Postei Romane in care se sustine ca "Klaus Iohannis vrea sa iti taie pensia!", fapt pe care il considera "inadmisibil".

"PSD-ul a dat milioane de fluturasi ca eu am taiat pensiile si le voi taia daca voi ajunge presedinte. Este bine stiut ca eu nu am taiat pensiile, cum nu le-a taiat nimeni. Eu imi doresc o Romanie prospera.

Este inadmisibil ca PSD-ul a tarat inclusiv Posta Romana in aceasta campanie murdara trimitand acesti fluturasi impreuna cu fluturasii de pensii. Doamnelor şi domnilor pesedişti, nu aşa se face campanie electorală într-o ţară europeană din secolul XXI. Să vă fie ruşine că ameninţaţi pensionarii şi într-o situaţie cum sunt ei, cu o pensie care nu le ajunge de pe o zi pe alta, şi îi mai şi speriaţi pentru a obţine câteva voturi. Rusine" a spus Iohannis.

Intrebat de afirmatiile facute duminica, in urma intalnirii la un restaurant cu liderii PMP, de presedintele Traian Basescu privind faptul ca Iohannis ar fi trebuit sa ceara judecarea procesului sau de incompatibilitate inainte de a-si depunde candidatura, liderul ACL a declarat:

"Presedintele ar trebui sa aiba mai multa incredere in justitie, eu am mare incredere si nu am nicio problema. Eu m-as bucura sa se judece mai repede doar ca nu am considerat ca este treaba mea sa ii spun Inaltie Curti de casatie si justitie ce sa faca."

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD, l-a atacat extrem de dur joi pe Klaus Iohanis in legatura cu presupusa sa implicare in adoptiile de copii in anii 90. Firea a prezentat o serie de articole de presa si a spus ca Iohanis ar fi fost implicat in traficul international de copii din care s-ar fi imbogatit.

Firea l-a acuzat pe candidatul ACL ca in 1992 si-ar fi cumparat o casa cu 75.000 de marci germane, suma pe care nu si-ar fi putut-o permite din salariul de profesor sau din meditatii.

"Ar fi normal ca Iohanis sa isi prezinte pozitia, iar autoritatile statului sa-si faca datoria", a spus Firea.

Ea a revenit si duminica, intr-o conferinta de presa a PSD, pe acest subiect, cu 10 intrebari pe care le adreseaza lui Iohannis pe aceasta tema.