Presedintele Traian Basescu a participat, duminica dupa-amiaza, la o intalnire cu mai multi lideri ai Partidului Miscarea Populara, la un restaurant din Bucuresti, transmite B1 TV. La intalnire s-au aflat liderul PMP, Elena Udrea, dar si primarul Clujului, Emil Boc.

Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc, in Centrul VechiFoto: Facebook/ Elena Udrea

Elena Udrea, sustinuta la alegeri de presedintele Traian Basescu, a postat pe contul sau de Facebook o fotografie din restaurant.

Basescu a anuntat ca se va inscrie in PMP dupa ce nu va mai fi presedinte.

UPDATE Intalnirea s-a incheiat cu putin inainte de ora 17.00. La plecare, seful statului a facut cateva declaratii jurnalistilor. Cand a iesit din restaurant, Basescu le-a aratat jurnalistilor, razand, o fotografie trucata cu chipul lui Victor Ponta si corpul Serenei Williams realizata de Kamikaze, care circula pe Facebook, mentionand ca "este o fotografie cu singurul care putea sa o bata pe Serena Williams".

Seful statului a afirmat ca s-a discutat "situatia dificila" a lui Klaus Iohannis privind dosarul de incompatibilitate,el expunand presei mai multe variante si aratand ca "poporul are dreptul sa decida alesul si nu justitia"

"Moralitate era daca ar fi cerut domnia sa sa fie judecat inainte de a-si depune candidatura", a spus Basescu.

Basescu a declarat pe acest subiect ca ar fi trebuit ca procesul trebuia judecat inainte de a isi depune candidatura. In cazul in care decizia Inaltei Curti va fi de incompatibilitate dupa ce Iohannis iese presedinte, "trebuie sa abandoneze mandantul imediat", a mai precizat Basescu.

Intrebat daca mai are de facut vreo precizare legata de dezvaluirea ca premierul a fost ofiter acoperit SIE, Basescu a declarat ca nu are dovezi de prezentat insa ca Ponta poate" sa modifice hotararea de guvern abuziva pe care a dat-o".

"Victor Ponta a fost ofiter al SIE in perioada 1997 -2001, perioada in care a servit in calitate de procuror SIE probabil protejand oameni asupra carora SIE avea interese sa fie protejati si a facut-o in mod neconstitutional.

Ceea ce se poate face este, daca Victor Ponta modifica Hotararea de Guvern pe care a dat-o in 2013 si pe care in mod abuzaiv si contrar legii SIE a trecut si rezervisitii in categoria celor care nu pot fi desconspirati.

Nu (pot prezenta dovezi) dar Victor Ponta poate sa modifice hotararea de guvern abuziva pe care a dat-o."

Presedintele a vorbit despre disconfortul pe care l-ar cauza serviciul de paza in viata oamenilor care l-ar vizita, la finalul mandatului.

"Daca ma cazez intr-un hotel si mi s-a intamplat lucrul asta, nu ma simt bine deloc cand vad ca toti oamenii care intra in acel hotel sunt legitimati, se uita ofiterii SPP la ei, ii verifica si asa mai departe. Sunt niste lucruri care iti creeaza un disconfort. Spre exemplu, daca m-as duce in Mihaileanu, acolo dumneavoastra l-ati prezentat ca pe o vila, dar acolo e un bloc cu noua familii care locuiesc. Oamenii aia ar intra intr-un proces de verificare zilnica, cand intra, cand iese, cand le vine un musafir, cand le pleaca cineva din casa, ceea ce mi-ar crea si mie un disconfort pentru stiu ca oamenii aceia ar fi supusi unui sistem de control care decurge din obligatiile SPP-ului in protejarea unui demnitar. Asta este singura chestiune", a spus Traian Basescu.

Intrebat ce va face daca Guvernul nu ii va semna cererea de atribuire a unei resedinte, emisa in baza legii privind drepturile fostilor sefi de stat, presedintele a declarat: "Cu siguranta nu o sa fiu in strada".

Premierul Victor Ponta a declarat acum o saptamana ca presedintele Traian Basescu a trimis o cerere Secretariatului General al Guvernului pentru a-i atribui o locuinta dupa ce i se va termina mandatul.

Intrebat intr-o emisiune la Romania TV daca a primit o cerere de la Basescu pentru a-i atribui o resedinta, conform legii, Ponta a precizat ca s-a primit o astfel de cerere in urma cu doua saptamani.

"E in lucru (n.r. - cererea lui Basescu). Probabil pentru ca nu am raspuns rapid la solicitare a sarit cu ofiterul acoperit. Nu-i acord eu, Victor Ponta, o casa, i-o acorda Guvernul in baza legii care prevede pentru fostii sefi de stat dreptul la o resedinta, insa eu nu cred ca suntem in pozitia sa acordam o resedinta foarte luxoasa, cred ca o resedinta normala, din cate stiu si domnul Iliescu si domnul Constantinescu stau in niste conditii decente, dar nu... Vorbim de decenta. Nu o garsoniera la etajul 10, dar nici palate", a adaugat premierul, citat de Agerpres.