Alianta Crestin Democrata a organizat vineri seara, la Timisoara, un miting, penultimul din campania electorala de dinainte de primul tur al alegerilor. Potrivit Agerpres, candidatul ACL la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis a declarat de pe scena din Parcul Rozelor ca Romania ar fi aratat cu totul altfel daca ar fi fost aplicat Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, insa, la 25 de ani de la Revolutie, tara continua sa fie plina de coruptie si "vedem peste tot Romania lor, a lui Victor Ponta".

Miting ACL la TimisoaraFoto: Captura Realitatea TV

Potrivit timis online, la miting au luat parte cateva mii de persoane. Agerpres vorbeste despre 20.000 de participanti.

Cu cateva zeci de minute bune inainte de inceperea mitingului electoral, politistii si jandarmii au blocat circulatia masinilor pe strada Trandafirilor, din fata Parcului Rozelor unde a avut loc mitingul, precum si pe strazile adiacente, relateaza timis online.

La miting au venit membri si simpatizanti ACL din mai multe judete: Bihor, Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis.

Candidatul ACL Klaus Iohannis, liderul PNL, si-a lansat vineri, de la ora 17:00, la Casa "Adam Muller Guttenbrunn", volumul autobiografic "Pas cu pas".

Mitingul ACL a inceput la ora 19:00.

  • Klaus Iohannis: Altfel ar fi aratat Romania daca s-ar fi aplicat Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara

"Ne uitam la televizor si vedem peste tot Romania lor, Romania lui Victor Ponta. Romania lor, cu politicieni care fac legi pentru ei, ca sa se apere ei de Justitie, vedem politicieni care se imbogatesc fara masura, in timp ce voi munciti ca sa va platiti impozitele si taxele. Vedem cea mai urata fata a politicii romanesti din ultimii 25 de ani, peste tot, corupti, retrocedari ilegale, scandal si minciuna. Aceasta este Romania lor, a lui Victor Ponta. Alta, va spun, este Romania noastra, a voastra si a mea; este o Romanie normala, de oameni normali intr-o tara normala, Romania noastra este cea a lucrului bine facut", a afirmat Iohannis la intalnirea electorala din Parcul Rozelor, potrivit Agerpres.

Candidatul ACL la Presedintie a parafrazat un articol din presa care sustinea ca "Romania noastra este a celor tacuti", dar i-a indemnat pe romani sa nu mai taca, pentru ca au la indemana cel mai puternic instrument pentru schimbare, votul.

Klaus Iohannis a subliniat, in fata a peste 20.000 de sustinatori, ca, de la Revolutie incoace, tinerii doar muncesc pentru a-si achita obligatiile fata de stat, dar au fost continuu dezamagiti, insa nu ar trebui sa uite ca Romania le apartine lor, nu "clicilor de partid'. El li s-a adresat tinerilor prezenti spunandu-le ca nu-si mai doreste inca o generatie de sacrificiu.

"Romania este a voastra, nu a baronilor locali. Vreau sa fac o promisiune publica. In timpul mandatului meu va disparea din vocabularul politic notiunea de baroni locali, cu care asociem coruptia, dar noi vrem o Romanie a lucrului bine facut, cu o Justitie independenta si fara corupti. Si daca dispare coruptia, dispar si baronii locali", a spus Iohannis.

El a detaliat ca sintagma "baroni locali" este asociata, in ultimul timp, cu saracia, pentru ca ei lucreaza pentru ei insisi si pentru sistem si-i tin pe oameni in saracie ca sa stea lumea cu mana intinsa la stat si "sa poata fi controlati mai usor de sistem", dar dupa ce economia va deveni functionala, salariile vor fi decente si populatia isi va da seama ca nu mai are nevoie de baronii locali.

Pensionarilor le-a adresat mesajul ca Romania este si a lor, a celor care au muncit si in regimul trecut, cunoscand ororile comunismului, la fel si dupa aceea, dar pe care societatea nu i-a rasplatit cum se cuvine. "Aveti dreptul la pensie si la un sistem de sanatate decent, nu la 2 lei in plus la pensie si la umilinta din partea statului", a adaugat Iohannis.