Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Bacau, ca premierul Victor Ponta este, in calitatea sa de presedinte al PSD, direct raspunzator de toate problemele ivite in PSD in ultima perioada, transmite Agerpres.

"Constat ca Victor Ponta incearca sa se dezica de colegii de partid afirmand si sustinand ca el este premier. Eu subliniez ca Victor Ponta nu este doar prim-ministru, este si presedintele PSD si este raspunzator de toate problemele ivite in acest partid. Avem de-a face cu un PSD cu multi oameni la varf avand probleme cu justitia. Cunoastem deocamdata inculpari grave mai ales in ceea ce priveste coruptia inregistrata in randul membrilor PSD. De o fi asa sau nu, vom afla dupa ce procurorii isi vor termina treaba. Pana atunci Victor Ponta sa-si trimita partidul in Parlament sa ridice imunitatea celor ce au probleme cu justitia. Abia atunci l-am mai putea crede", a afirmat Klaus Iohannis.

El a adaugat ca Ponta "este un politician manevrat de proprii colegi de partid si de alte structuri". "El zice ca nu. Cineva de la Cotroceni zice ca da. Eu vreau sa am un presedinte care nu stie sa apese pe butoane si sa raspunda la comenzi (...) Presedintele trebuie sa fie un om liber, liber de orice influenta a structurilor de orice fel. Trebuie sa reactioneze doar la cerintele romanilor", a adaugat candidatul ACL.

Totodata, Iohannis a spus ca el nu desfasoara 'o campanie pentru a profita de ceva', adaugand ca scopul sau este sa prezinte programul sau electoral.

"Eu duc o campanie ca sa arat ceva", a spus Iohannis. El a afirmat ca are un remediu pentru "evolutia negativa inregistrata de Romania in ultimii 25 de ani". "Leacul meu se numeste o Romanie a lucrului bine facut, o Romanie cu oameni normali si cu o economie in crestere. Pentru mine locurile de munca sunt problemele nr.1, 2 si 3 in toata tara", a spus Iohannis, el aratand ca e nevoie de "investitii serioase" pentru realizarea acestui deziderat.