Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca membrii PSD care cred ca alegerile sunt deja castigate si discuta despre succesorul sau in fruntea partidului gresesc la fel de tare ca si liderii Opozitiei care se vad deja presedinti, mizand pe calculul gresit ca "DNA-ul o sa distruga PSD-ul si pe Ponta", relateaza Agerpres.

Intrebat cum comenteaza posibila candidatura la sefia partidului a tandemului Dragnea-Ghita, Ponta a replicat:

"Deocamdata sunt presedinte la PSD si noi n-am castigat inca alegerile. Sigur, suntem favoriti sa castigam alegerile prezidentiale, insa n-as vrea ca nimeni dintre colegii mei sa faca greseala sa creada ca le-am castigat deja. Ma uit la domnul Iohannis care zice ca le-a castigat, ca-i castiga DNA-ul alegerile. La fel, ma uit la colegii mei care spun ca gata le-am castigat doar ca e slab Iohannis. Nu, eu nu cred. Cred ca si unii si altii gresesc. Nu mi-a placut niciodata sa vorbesc despre pielea ursului din padure si cred ca, dincolo de cele doua trei -zile in care orgoliile au mai iesit la suprafata, toata lumea se concentreaza la ce avem de facut in Guvern, in Parlament, alesi locali si dupa aceea, dupa 17 (noiembrie-n.r.) discutam".

In ceea ce priveste eventuale sanctiuni la adresa celor care si-au anuntat posibile candidaturi, Ponta a spus ca Liviu Dragnea "s-a sanctionat singur" tinand cont ca "e cel care munceste cel mai mult in campania electorala si in loc sa vorbim de campanie, ieri, am vorbit de altceva".

Legat de declaratiile lui Viorel Hrebenciuc conform carora tinta atacurilor DNA este candidatul PSD la prezidentiale, premierul a negat ca ar fi vorba despre asa ceva.

"Nu ma simt o tinta a DNA, a nimanui, cred ca toata lumea ma sprijina si ma iubeste. (...) Eu am vazut un singur lucru: ca ceilalti contracandidati - doamna Udrea, domnul Iohannis si doamna Macovei spun: 'E adevarat, noi n-avem nicio idee, nu stim nimic despre Romania, dar DNA-ul o sa distruga PSD-ul si pe Ponta si o sa ajungem presedinti'. Eu cred ca isi fac un calcul gresit, la fel de gresit ca si al colegilor mei care isi inchipuie ca am castigat alegerile si nu mai avem decat de discutat cine se asaza pe scaunul meu", a precizat Ponta, prezent la inaugurarea lucrarilor la centura ocolitoare a municipiului Targu Mures.