Alianta Crestin Liberala, filiala Dolj, acuza PSD de impartirea discretionara a fondurilor publice catre localitatile din judet, sustinand ca doar localitatile conduse de primari PSD sau care au trecut la PSD odata cu ordonanta ce a permis migratia alesilor locali au primit bani la recenta rectificare bugetara. "Conform intentiilor PSD, la aceasta rectificare bugetara, cetatenii mai multor localitati in care alesii locali au decis sa ramana in PNL sau PDL primesc zero lei, fiind pedepsiti astfel pentru ca au inteles sa-si urmeze in mod liber constiinta, votand reprezentantii opozitiei", arata ACL Dolj, intr-un comunicat.

"Practic, PSD, partidul domnilor Ponta, Hrebenciuc, Nastase, Sova, Dragnea, Nica si al celorlalti condamnati, invinuiti, inculpati sau cercetati pentru acte de coruptie, practica un adevarat genocid bugetar impotriva unor cetateni pentru de a-si fi exprimat in mod neingradit dreptul la vot, conform Constitutiei Romaniei", se mai arata in comunicat.

"Prin proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei extraordinare de astazi a Consiliului Judetean Dolj, PSD confirma practic acuzatiile de mita electorala si presiunile inimaginabile facute asupra alesilor locali ai ACL pentru a trece in randurile partidului domnului Ponta. Este vorba de asa-numitul Sub aceasta denumire lunga si alambicata, imposibil de pronuntat dintr-o singura suflare, PSD ascunde in fapt alocarea fondurilor publice pe criterii discretionare, care nu urmeaza decat o singura logica: pedepsirea cetatenilor acelor localitati in care alesii locali nu au cedat amenintarilor si promisiunilor reprezentantilor partidului care numara in randurile sale cei mai multi corupti dovediti din istoria recenta a Romaniei", acuza reprezentantii ACL.

"Probabil ca reprezentantii PSD si conducerea Consiliului Judetean vor argumenta ca nu au incalcat cu nimic legea, asa cum au declarat in alte situatii si cetatenii Nastase, Voiculescu, Hrebenciuc sau Sova, dar exemplele prezentate mai jos dovedesc contrariul. De altfel, indiferent de reactia social democratilor si a conducerii Consiliului Judetean, din pacate, in lumina ultimelor dezvaluiri in privinta repetatelor incalcari ale legii, comise de reprezentantii de la varful PSD, avem serioase rezerve in privinta capacitatii acestui partid de a respecta litera si spiritul legii."

"De exemplu, cetatenii din localitatile Apele Vii, Dranic, Galicea Mare, Giubega, Silistea Crucii, Daneti, Ghindeni, Goiesti, Mischii sau Rojiste primesc ZERO lei pentru arierate sau cheltuieli de functionare doar pentru ca au avut - conform PSD - ca isi pot permite sa voteze orice alt partid decat cel in care inculpatul Hrebenciuc negocia cu invinuitul Sova, purtatorul de cuvant al candidatului Ponta, votarea amnistierii unor fapte de coruptie la schimb cu obtinerea unor functii de conducere in partid. Un alt exemplu este cel al Municipiului Bailesti, unde cei 20.000 de locuitori de aici primesc doar... 4 mii de lei pentru arierate si cheltuieli de functionare, in timp ce primarul Bana Constantin, care a tradat votul consatenilor sai, primeste o suma de 36 de ori mai mare pentru o localitate cu putin peste o mie de locuitori, adica de 20 de ori mai mica decat orasul lui Amza Pellea... In fapt, cele cca 20 de localitati unde primarii nu au cedat promisiunilor si amenintarilor inimaginabile venite din partea reprezentantilor partidului domnului Ponta, au primit sub 1% din totalul celor 76 de miliarde de lei, repartizate conform proiectului de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Dolj de astazi", arata ACL.

"In aceasta , nu vedem de ce Guvernul PSD nu ar reduce maine pensiile si salariile celor care nu voteaza cu domnul Ponta, sau de ce Parlamentul dominat de PSD nu ar da o lege prin care nationalizeaza toate afacerile celor care nu-l sustin pe candidatul partidului-stat. PSD-ul a confirmat, si nu doar o singura data, ca nu are nicio limita in interpretarea discretionara a legilor, sau in modificarea acestora, in interesul exclusiv al unor - conform rechizitoriului din unele dosare in care sunt implicati liderii PSD - si niciodata in favoarea cetatenilor acestei tari. Dupa 25 de ani in care PSD este la putere in Dolj, gradul de saracie si somajul au ajuns la cote dezastruoase in judetul nostru. Locuitorii judetului nostru sunt dezamagiti si chiar resemnati pentru ca nu mai vad un viitor pentru ei sau copiii lor aici, la ei acasa, pentru ca nu gasesc un loc de munca decent platit, pentru ca banii abia le ajung pentru traiul de pe o zi pe alta, desi muncesc de dimineata pana seara, pentru ca bunastarea promisa de fiecare data inainte de alegeri e departe", potrivit ACL.

"PSD se folosește în prag de alegeri de disperarea oamenilor, de necazul lor, ca să mai ia niște voturi. Dar nu cu puținul dat de PSD vom avea o viață mai bună. Oltenii merită mai mult. Doljul poate mai mult. Având în vedere această stare de lucruri, ACL Dolj face apel la toţi alegătorii să vină la vot şi să pedepsească derapajele PSD, minciunile şi nepriceperea candidatului Victor Viorel Ponta, care au făcut şi fac un rău inimaginabil României şi care au condamnat la sărăcie judeţul nostru", incheie ACL Dolj.