Sebastian Ghita si Liviu Dragnea vor candida in tandem pentru sefia PSD, dupa alegerile prezidentiale, in cazul in care Victor Ponta va fi ales presedinte luna viitoare, a anuntat miercuri Sebastian Ghita la Romania Tv, post de televiziune pe care il conduce. Dragnea ar urma sa candideze la Congres pentru functia de presedinte al partidului, iar Ghita pentru cea de presedinte executiv. La randul sau, Liviu Dragnea, actual presedinte executiv al PSD, a anuntat, miercuri, ca daca va decide sa candideze la sefia PSD va face echipa cu Sebastian Ghita, el spunand ca ii asigura pe membrii PSD ca, dupa ce Victor Ponta va deveni presedinte, partidul "nu va ramane la mana niciunui combinator".

Liviu Dragnea si Sebastian GhitaFoto: AGERPRES
  • In urma cu doua zile, Sebastian Ghita cerea suspendarea lui Dan Sova si Viorel Hrebenciuc din PSD, dupa aparitia stenogramelor in care Hrebeciuc ii promitea lui Sova sprijin la sefia PSD in schimbul promovarii legii amnistiei si gratierii: "Conform deciziei de la Orastie enuntata de presedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Sova si Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea si corectitudinea. Acesti oameni au gresit in partid. Nu stiu daca au gresit si in fata legii. Domnul Ponta a spus ca cine va face jocuri in PSD va fi exclus. Justitia trebuie sa arate adevarul despre retrocedari. Si despre Macovei. Si despre regimul Basescu", spunea luni Sebastian Ghita. "Nu vreau raul nimanui. Dar sunt sigur ca Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabi Oprea si Daniel Constantin pot sa arate romanilor ca sunt drepti si corecti. Nimeni nu este mai presus de lege. Hrebenciuc i-a atras si pe alti senatori intr-o situatie rea si grava, riscand sa compromita pozitia PSD. Procurorii sunt intrebati de ce apar astfel de anchete in campanie? Politicienii trebuie sa se intrebe de ce fac astfel de lucruri in campanie! Hrebenciuc si Sova trebuie sa se puna la dispozitia justitiei", a declarat Sebastian Ghita pentru romaniatv.net.

"Am avut o discutie lunga seara trecuta cu domnul Dragnea. Am cantarit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru ca astfel de discutii au aparut in spatiul public, inpreuna cu domnul Dragnea, am hotarat ca, dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca presedinte al partidului, eu la functia de presedinte executiv", a spus miercuri deputatul PSD Sebastian Ghita, la Romania TV.

"Vreau sa transmit un mesaj foarte clar si ferm membrilor PSD: dupa ce Ponta va iesi presedinte, partidul nostru nu va ramane la mana niciunui combinator, presedintele partidului va fi ales de Congres, prin votul membrilor, si nu va fi rezultatul unor combinatii care se fac in locuri mai mult sau mai putin obscure", a declarat si Liviu Dragnea la Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca ii asigura pe membrii PSD ca acest partid nu va deveni unul bizantin, iar procesul de modernizare a PSD inceput de Victor Ponta va continua: "Daca ma voi hotari sa candidez la sefia PSD, intr-adevar voiu face echipa cu Sebastian Ghita", a afirmat Liviu Dragnea.

El a mai precizat ca a decis sa faca aceasta declaratie pentru ca a primit foarte multe semnale de la colegii de partid: "Ma intereseaza sa ramana, in continuare, conectati in campania electorala, sa munceasca cu aceeasi determinare, pentru ca obiectivul nostru este unul major: Victor Ponta sa fie presedintele Romaniei. Nu voi mai discuta despre acest lcuru, pentru ca este ceea ce am hotarat la Orastie, sa ne concentram pe campania electorala", a afirmat liderul PSD.

Intrebat de ce a deschis acest subiect, in conditiile in care s-a decis sa nu se discute in campanie despre sefia PSD, Liviu Dragnea a raspuns: "Am raspuns pentru ca si dumneavoastra si eu nu suntem autisti, am vazut ce s-a intamplat in ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicati in campanie, zi de zi, sa primeasca un semnal ferm ca acest partid nu va ramane la mana niciunui combinator si vor avea dreptul sa isi spuna punctual de vedere, la alegerea presedintelui PSD".

Dragnea a mai spus ca acest scandal "il va intari pe Victor Ponta", pentru ca acesta "are in jurul lui un partid unit, puternic".

Referindu-se la sedinta de marti a BPN al PSD, Dragnea a spus ca tot ceea ce s-a discutat a fost prezentat de presedintele partidului, Victor Ponta, dupa sedinta.

"Din moment ce nu a fost o sedinta publica, nu putem iesi in mod oficial. Daca sunt unii colegi care obisnuiesc sa dea pe surse, e problema lor", a comentat Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalisti despre posibili contracandidati la sefia partidului, Dragnea a raspuns: "Eu am spus sa ajungem acolo. Ma astept sa fie Victor Ponta presedintele Romaniei si imediat dupa alegeri sa se organizeze un congres in care membrii de partid sa isi aleaga noul presedinte".

Deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat, marti, ca va candida in tandem cu Liviu Dragnea pentru functiile de presedinte executiv si, respectiv, presedinte al PSD, in cadrul unui "congres rapid" ce va avea loc dupa alegerile prezidentiale.

"Am avut o discutie lunga seara trecuta cu domnul Dragnea. Am cantarit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru ca astfel de discutii au aparut in spatiul public, inpreuna cu domnul Dragnea, am hotarat ca, dupa ce Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea ca presedinte al partidului, eu la functia de presedinte executiv", a spus deputatul PSD la Romania TV.

Intrebat daca anuntul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD in urma cu cateva luni la Orastie, ca discutiile despre succesorul lui Victor Ponta in partid sa aiba loc doar dupa alegerile prezidentiale, Sebastian Ghita a spus ca decizia nu a fost respectata de alti lideri ai PSD.

"Toti am respectat decizia de la Orastie pana cand am vazut-o nerespectata de alti colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri (marti - n.r.), am considerat ca decizia de la Orastie este deschisa in fata tuturor membrilor de partid. (...) N-are sens sa facem pe maicutele. S-ar putea sa candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Sova, sa faca dansii tandem", a declarat Sebastian Ghita, adaugand ca anuntul facut de el nu va dauna campaniei electorale a lui Victor Ponta.

El a admis totusi ca a mai avut discutii in partid legate de o candidatura a sa la o functie importanta de conducere in partid.

"Aceasta discutie am avut-o cu colegii de la Prahova care, impreuna cu presedintele si parlamentarii de acolo, au hotarat ca, atunci cand va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la functia de presedinte executiv, dupa cum sunt convins ca si organizatia de la Teleorman il va sustine pentru functia de presedinte al PSD", a declarat Sebastian Ghita.

Acesta a negat ca acordul dintre el si Liviu Dragnea ar viza si functii din viitorul Guvern, inclusiv cea de prim-ministru.