Deputatul Monica Iacob-Ridzi a demisionat din PP-DD si s-a alaturat grupului parlamentar PSD, a anuntat luni presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

Monica Iacob-RidziFoto: AGERPRES

"Va informez ca doamna deputat Monica Iacob-Ridzi, aleasa in circumscriptia electorala nr 22, Colegiul uninominal nr. 5, incepand de pe 14 octombrie se declara deputat UNPR apartinand grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor", a spus Zgonea in sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

Monica Iacob-Ridzi a fost aleasa pe listele PP-DD intr-un colegiu din Hunedoara si a fost condamnata, in prima instanta, la cinci ani de inchisoare cu executare.

In decembrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea perchezitiei informatice si a extinderii urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi.

Atunci, Victor Ponta, in calitate de presedinte PSD, l-a acuzat pe Traian Basescu ca ar fi coordonat votul astfel incat Monica Iacob Ridzi sa fie protejata "astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati".

"Din pacate, cand te gandesti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan - sunt doamne si domnisoare in politica promovate de Traian Basescu care comit consecvent fapte de natura penala, deturneaza bani publici, se imbogatesc din bani publici, totul sub protectia lui Traian Basescu", mai spunea Victor Ponta.

Saptamana trecuta, Monica Iacob Ridzi parea sa fi trecut la UNPR, in conditiile in care figura pe site-ul oficial al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei ca presedinte al Departamentului pentru Afaceri Europene al partidului.

Sotul Monicai Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a trecut si el de la PDL la UNPR miercuri, conform declaratiei presedintelui UNPR Hunedoara, Haralambie Vochitoiu.

Tiberiu Iacob Ridzi este primar la Petrosani din anul 2007. Primul mandat al lui Tiberiu Iacob Ridzi a fost unul partial, dupa ce edilul-sef de atunci, Carol Schreter, a decedat.

Tiberiu Iacob Ridzi si-a dat demisia din functia de presedinte al PDL Petrosani in luna februarie, dar ramasese membru PDL. Ridzi a fost si presedinte al PDL Hunedoara din 2009, atunci inlocuindu-l in functie pe fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu.