Elena Udrea a declarat joi intr-un interviu pentru HotNews.ro ca procurorii DNA au interceptari ale unor convorbiri ale sale cu Gheorghe Stefan in dosarul in care primarul din Piatra Neamt e urmarit penal pentru ca si-ar fi folosit influenta pentru a directiona bani publici catre anumite comune care aveau contracte cu o firma pe care o controla. Fondurile publice proveneau de la Ministerul Dezvoltarii. "Am depus marturie ca urmare a faptului ca exista inregistrari intre Gheorghe Stefan si ministrul Elena Udrea legat de alocarile de fonduri pe programul Apa si Canal. Dar astfel de discutii le-am avut cu toti primarii, la fel am avut discutii cu parlamentarii care ma rugau sa finantez lucrari. Astfel de lucruri sunt legale si se fac in mod firesc", a spus Elena Udrea.

Elena UdreaFoto: HotNews.ro

Discutia dintre Elena Udrea - Dan Tapalaga - Cristian Pantazi

Interviul a fost realizat cu echipament NIKON

Red: Ati fost chemata la DNA in dosarul lui Gheorghe Stefan. Ce v-au intrebat?

Elena Udrea: cum functioneaza un program in baza caruia o firma a castigat o licitatie. Mi-a facut placere sa explic mecanismul prin care se aloca banii de la minister catre teritoriu. Nu s-0a schimbat calitatea de martor si nici nu vad cum ar fi posibil sa se schimbe, Nu am avut avocati.

Red: Exista inregistrari?

Elena Udrea: Am depus marturie ca urmare a faptului ca exista inregistrari intre Gheorghe Stefan si ministrul Elena Udrea legat de alocarile de fonduri pe programul Apa si Canal. Dar astfel de discutii le-am avut cu toti primarii, la fel am avut discutii cu parlamentarii care ma rugau sa finantez lucrari.

Astfel de lucruri sunt legale si se fac in mod firesc, nefiind suficienti bani. Procurorii au pus problema daca firmele erau sau nu apropiate de Gheroghe Stefan, ceea ce eu nu stiu

Eu i-am spus dl Stefan ca s-au facut alocarile la nivelul tarii si ca in judetul Neamt e aceasta lista. Ma sunase dl Stefan.

Ce mi-au spus dansii ca ar avea o indoiala, firma care a castigat o licitatie intr-o comuna, in 2009, cand nu eram ministru, ar fi fost apropiata de Gheorghe Stefan, ceea ce nu e treaba mea. Sunt singurul ministru care a introdus criterii de prioritizare pentru investitii.

Cand am ajuns ministru erau investitii incepute de 2 mld euro, la buget de 200 mil. Pentru a elimina alocari la bunul plac, am dat un ordin prin care am spus criteriile obiective prin care se aloca banii.