Monica Macovei afirma ca ar fi utila o consultare a arhivei SIPA, fostul serviciu secret al ministerului Justitiei, daca se doreste gasirea dovezii ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit.

"Daca vrem dovada ca Ponta a fost ofiter acoperit, sugerez sa cautam si in arhiva SIPA. Ca ministru al Justitiei, am desfiintat SIPA pentru ca cercetarile arhivei au aratat ca SIPA, prin agentii sai, urmarea judecatori, procurori sau avocati. Notele informative contineau nu doar date despre acivitatea profesionala, ci si despre viata privata a magistratilor", a scris Macovei, pe contul sau de Facebook.

Aceasta afirma ca "astfel de informatii, de care colaboratoarea Securitatii, Rodica Stanoiu, se folosea, probabil, pentru a santaja magistrati, erau obtinute, evident, si din interiorul magistraturii, de judecatori sau procurori ofiteri acoperiti".

"Ponta a ajuns la Parchetul General exact in perioada cand era ofiter acoperit, desi nu indeplinea conditiile legale, deci prin eludarea legii, printr-un ordin de ministru al Rodicai Stanoiu, colaboratoare a Securitatii", spune fostul ministru al Justitiei.