Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat ca Traian Basescu nu este altceva decat "un securist batran, disperat, trist si dezamagit" care este suparat ca Elena Udrea se face de ras in campania electorala, dupa ce seful statului a afirmat luni seara ca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit in SIE.

Traian Basescu este "tulburat ca isi va inchiea cariera politica lasand in urma dezbinare si minciuna", un "batran suparat ca femeia pe care o sustine cu toata fiinta lui nu reuseste dcat sa se faca de ras in campania electorala", a spus Dragnea, in fata ziaristilor.

Liderul PSD i-a atacat si pe Klaus Iohannis - pe care l-a numite 'un om nevertebrat in politica' - si Elena Udrea, care ar fi "in legatura stransa cu Basescu", lucru dovedit prin faptul ca au cerut demisia lui Victor Ponta imediat dupa declaratiile lui Basescu.

Dragnea a caracterizat declaratiile lui Traian Basescu drept niste prostii fara nicio dovada spuse "in fata unui reporter care avea pozitia ghiocelului", referire la Rares Bogdan.

In plus, prin declaratii lui Basescu, care ar fi "atacat foarte dur" serviciile secrete, se creeaza ideea unui "paralelism al fluxului de informatii care poate pune pe ganduri" partenerii externi ai Romaniei intr-o zona sensibila.

Traian Basescu "a fost, este si va muri securist", a sustinut Liviu Dragnea, care a avertizat ca in mod "categoric vor fi consecinte", insa "nicio institutie nu va reactiona atat timp cate Basescu este inca in functie".

"Dincolo de coruptie, trafic de influenta, aceste atacuri care lovesc in fundamentul statului", a continuat vicepremierul, intrebandu-se "ce gandesc toti oamenii care sunt acoperire, cat de tensionati sunt" la ideea ca "cineva le poate pune viata in pericol".

"Ar trebui un semnal din partea institutiilor abilitate ca toti acesti ofiteri sub acoperire sunt in siguranta", a mai spus acesta, afirmand ca nicio "structura serioasa de informatii" nu ii mai da informatii lui Traian Basescu, in conditiile in care "toata lumea e speriata acum".