​Candidata Partidului Miscarea Populara la Presedintia Romaniei, Elena Udrea, se lauda pe site-ul sau oficial de campanie electorala cu investitii pe care le-a facut la un castel din judetul Timis, dar isi ilustreaza "realizarile" cu o fotografie a celebrului Castel al Corvinilor din judetul Hunedoara. Udrea a "mutat" in Timis si o bazilica romano-catolica din judetul Arad.

Castelul de la Hunedoara mutat in TimisFoto: Hotnews

Pe site-ul Romaniafrumoasa.ro, Elena Udrea ii invita pe alegatori sa vada ce a realizat ca ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, in guvernarea Boc: "Click pe judetul tau sa afli ce am facut in zona ta pentru o Romanie frumoasa!".

Asta a facut si un cititor HotNews din Timis si s-a pomenit la el in judet cu celebrul Castel al Corvinilor de la Hunedoara, judetul Hunedoara.

Castelul Huniade din Timis

Castelul Huniade din Timis

Foto: Wikipedia

Pe site-ul campaniei Elenei Udrea, cand dai click "pe judetul Timis", iti apare conturul hartii Romaniei, cu imaginea Castelului Corvinilor de la Hunedoara la mijloc.

Peste poza Castelului Corvinestilor se insira sase realizari ale Elenei Udrea in judetul Timis, printre care si restaurarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timisoara.

Numai ca acest Castel Huniade nu este cel din fotografia pusa in dreptul judetului Timis, pe site-ul de campanie electorala. E adevarat ca ambele castele au fost ridicate de Ioan Corvin de Hunedoara si tot amandoua aveau sa fie renovate de Elena Udrea cu bani de la Guvern, dupa vreo 600 de ani. Dar cu precizarea ca la cel de la Hunedoara au fost investiti vreo 2 milioane de lei (dupa cum tot Udrea mentioneaza, dar in dreptul judetului Hunedoara), iar pentru castelul de la Timisoara s-au alocat mai multi bani.

Udrea spune ca s-au bagat peste 50 de milioane de lei in renovarea Castelului Huniade din Timisoara, dar investitiile sale "pentru timiseni" nu se opresc aici: site-ul oficial al Elenei Udrea "aduce" in Timis si Bazilica Maria Radna din judetul Arad.

In prezentarea titrata "TIMIS – investitii de aproximativ 180 milioane Euro, din care 146.98 milioane Euro fonduri europene", Elena Udrea se lauda cu "dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria Radna".

Ea spune ca a bagat in acest obiectiv peste 35 de milioane de lei. Investitia nu s-a facut, insa, in judetul Timis dintr-un motiv foarte simplu: cladirea respectiva apartine de Episcopia Romano-Catolică Timişoara, dar poate fi gasita la Lipova, in judetul Arad.