Programul a trei candidati la alegerile prezidentiale arata in felul urmator, pentru astazi, 9 octombrie: premierul Victor Ponta va participa la lansarea programului 'Radarul Padurilor', Klaus Iohannis se afla in vizita in judetul Prahova, iar Calin Popescu Tariceanu merge in judetele Galati si Braila, potrivit comunicatelor remise HotNews.ro.

Amintim ca pe 3 octombrie a inceput campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni au la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii sa-i voteze la cea mai inalta functie in stat, pentru un mandat de 5 ani. Primul tur al alegerilor prezidentiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfasura pe 16 noiembrie.

Programul lui Victor Ponta, candidatul PSD

Premierul Victor Ponta va participa astazi, 9 octombrie, la lansarea programului "Radarul Padurilor". Evenimentul va avea loc la Palatul Victoria, sala Muntenia. La ora 17:30, Ponta participa la dezbaterea privind Codul Silvic, la Palatul Parlamentului.

Programul lui Klaus Iohannis, candidatul ACL

Candidatul Aliantei Crestin-Liberale la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, va efectua astazi, 9 octombrie, o vizita in judetul Prahova. Alaturi de Iohannis vor fi copresedintele ACL Vasile Blaga, Mircea Rosca, Roberta Anastase, Cezar Preda, Adriana Saftoiu, Ludovic Orban si Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit programului, la ora 12:00 Klaus Iohannis a efectuat o vizita in Breaza la fabrica Biancospino, la ora 13:00 a participat la un miting electoral in centrul orasului Campina, in zona Ceasului. In Urlati, Iohannis va efectua incepand cu ora 15:45 o vizita la fabrica Oztasar, iar de la 16:15 o vizita la fabrica Saltconfort.

De la 17:30, candidatul ACL va fi prezent la un miting electoral in fata Palatului Administrativ.

Programul lui Calin Popescu Tariceanu, candidat independent

Calin Popescu-Tariceanu, candidat independent la presedintia Romaniei, sustinut de Partidul Liberal Reformator pe care il conduce, se va afla joi, 9 octombrie, in judetele Galati si Braila. Potrivit programului, de la ora 12 Tariceanu se afla in vizita la Combinatul Arcelor Mittal Galati. Incepand cu ora 14:00, presedintele Senatului va participa la un eveniment electoral in municipiul Braila, care va avea loc la Societatea Filarmonica Lyra.

Calin Popescu-Tariceanu va sustine, incepand cu ora 16:00, o conferinta de presa la Sediul PLR din Galati. La ora 16:30, va participa la o intalnire cu membrii PLR si sustinatorii sai care se va desfasura la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galati.

Cine sunt cei 14 candidati la alegerile prezidentiale 2014

In cursa electorala pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Brinza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizeaza functia de sef al statului si patru independenti - Teodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.