Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a afirmat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca din aceasta functie nu s-a imbogatit cu niciun leu, iar sumele care apar in declaratia sa de avere provin din vanzarea a 33 de licente audiovizuale ale retelei Mix pe care o detinea.

Aristotel CancescuFoto: AGERPRES

"Nu o sa raspund la intrebari asa ca o sa va rog sa nu-mi puneti intrebari. Sunt chestiuni pe care nu vreau sa le discut, iar altele nu am voie, dar vreau sa clarific cateva lucruri pentru ca am vazut si eu presa, cat si comentariile facute pe posturile TV, mai ales ca simt nevoia sa clarific niste lucruri. In primul rand, pe cauza respectiva a aparut foarte mult mediatizat 'firmele de casa a lui Cancescu'. Cele doua firme, Gotic SA si Ramb Sistem SRL, nu au mai castigat de patru ani niciun contract cu Consiliul Judetean si, pe chestiunea asta, altceva nu mai am de comentat. Au fost comentarii fata de averea mea. Vreau sa va spun ca din functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov nu m-am imbogatit cu niciun leu. Banii pe care ii am in conturi sunt bani pe care-i gasiti si in declaratia de avere si cu totii provin din vanzarea unor frecvente. Stiti cu totii ca am detinut reteaua nationala Mix pe care am vandut-o in anul 2007. Am contractul de vanzare pentru cele 33 de licente vandute cu suma de cinci milioane de euro. In acelasi timp, am virat la stat aproximativ 900.000 de euro reprezentand impozitul de 16% asa cum prevede legea. Nu numai ca am luat, dar am si virat la stat", a declarat Aristotel Cancescu in conferinta de presa sustinuta la sediul CJ, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca nici din media nu s-a imbogatit: "Patronii dumneavoastra stiu foarte bine prin ce trece presa romaneasca si ce greu se supravietuieste. Fata de conacurile pe care le am eu la Rasnov o sa va invit, probabil joi sau vineri la mine, la Rasnov, sa vedeti si sa faceti fotografii si in interior nu numai din exterior, asa cum ati facut", a declarat Aristotel Cancescu.

Presedintele CJ Brasov a spus ca la Rasnov detine doua case din lemn, una de barne si una din scandura, doua grajduri, o ferma in care creste gaini, curci, fazani, lebede, niste caprioare, totul detinute legal.

Intrebat daca dupa decizia Inaltei Curtii de Casatie si Justitie de marti, in care este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de DNA pentru fapte de coruptie, i se permite sa sustina conferinta de presa si sa se afle in sediul CJ, Aristotel Cancescu a afirmat ca nu are voie sa paraseasca tara.

Aristotel Cancescu se afla la al patrulea mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov.