Asemanarea dintre criticile lui Victor Ponta aduse procurorilor care investigheaza cazul de evaziune de la Lukoil si discursul ambasadorul Rusiei la Bucuresti pe aceeasi tema este o dovada clara ca Ponta este mai preocupat sa apere interesele rusilor, decat sa sustina o justitie corecta si recuperarea prejudiciilor, afirma Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Intr-un comunicat remis marti, Macovei mentioneaza ca Oleg Maginov, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, s-a aratat "foarte ingrijorat" de actiunea procurorilor la rafinaria Petrotel-Lukoil, si si-a exprimat speranta ca "ancheta se va face nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit (...) de interesele relatiilor ruso-romane".

"Ma intreb: de ce anchetarea unui caz de evaziune/coruptie ar afecta negativ interesele relatiilor dintre Romania si Rusia? Victor Ponta nu-si pune insa astfel de intrebari, ci, mai rau, a preluat mesajul ambasadorului Rusiei si a mers mai departe, criticand procurorii pentru ca au pus sechestru pe bunurile companiei rusesti Lukoil. Din reactia lui Ponta se poate lesne vedea ca nu apara interesele romanilor, furati de atatia ani, ci interesele celor acuzati de coruptie. Este o tradare a intereselor Romaniei", afirma Macovei.

Ea mai spune ca "pana acum l-am vazut pe Ponta atacand Justitia ca sa-i apere pe coruptii din PSD si din partidele aliatilor politic. Acum ataca Justitia ca sa ia apararea unei companii rusesti. Pana acum, dintre hotii din PSD si romani, Ponta a ales mereu hotii. Acum a trecut la un alt nivel: dintre Putin si romani, Ponta a ales Putin".

"Am vazut in ultimele 2 saptamani cateva exemple din cat s-a furat in Romania in ultimii ani - in dosarele Microsoft, Loteria, Lukoil etc. vorbim de pagube de sute de milioane de euro. De aceea, ca presedinte, voi sustine investigarea tuturor privatizarilor care au distrus industria romaneasca, au pagubit bugetul si au lasat pe drumuri milioane de oameni. Banii furati din bugete reprezinta scoli, spitale, drumuri, slujbe pierdute. Totul s-a convertit in vile, piscine si conturi in strainatate.Trebuie sa recuperam tot ce se poate din acesti bani", conchide Macovei.