Purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal, Alina Gorghiu, a declarat marti ca liberalii iau act de decizia Curtii de Apel Bucuresti in cazul senatorului Sorin Rosca Stanescu, precizand ca acesta isi pierde prin condamnarea definitiva la inchisoare calitatea de membru PNL.

"Partidul National Liberal ia act de decizia instantei judecatoresti cu privire la senatorul Sorin Rosca Stanescu. La nivel personal imi pare rau de situatia in care se afla domnia sa, dar niciodata PNL nu a comentat, nu comenteaza si nu va comenta impotriva vreunei decizii a unei instante din Romania", a declarat, pentru Agerpres, Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca, potrivit statutului PNL, Sorin Rosca Stanescu isi pierde calitatea de membru al PNL, fiind condamnat definitiv printr-o hotarare judecatoreasca.

"Exista o prevedere in statut care spune ca persoana respectiva isi pierde calitatea de membru al PNL si intotdeauna, indiferent de posibilele prejudicii de imagine, vom respecta deciziile instantei din Romania si le vom lua ca atare", a aratat Alina Gorghiu.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol.