Victor Ponta ii invita pe ceilalti 13 contra-candidati din cursa pentru presedintia Romaniei la dezbateri publice pentru ambele tururi de alegeri. Astfel, pentru turul 1, candidatul PSD propune o dezbatere cu toti cei 14 candidati, in timp ce pentru turul 2 propune minimum trei dezbateri. Noutatea dezbaterilor dinaintea turului doi este prezenta in duelul electoral a candidatului la functia de premier.

Aceste trei dezbateri dinaintea turului 2 ar fi concentrate pe urmatoarele teme, potrivit unui comunicat de presa al PSD: politica externa si siguranta nationala, sistemul constitutional si institutional romanesc si, respectiv, viziunea de dezvoltare economica a Romaniei, alaturi de cel care ar trebui sa fie nominalizat la functia de prim-ministru.

In acest moment nu este clar cine sint preferatii pentru functia de premier ai celor mai importanti candidati din cursa prezidentiala. In cazul lui Ponta, HotNews.ro a relatat ca ar fi vorba despre George Maior (actual sef al SRI), in timp ce Klaus Iohanis a anuntat cu o luna in urma ca il va sustine pe Catalin Predoiu (vicepresedinte PDL), dar de atunci nu a mai insistat pe acest subiect.

Reamintim ca Ponta declarase, cu o luna in urma, ca nu este interesat de dezbateri inaintea primului tur de scrutin. El mentiona ca nu se va implica in confruntarile din primul tur al prezidentialelor, cand isi va lua "popcorn si bautura racoritoare" si se va uita la dezbaterile intre "doamnele - doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, si asa mai departe".

Ulterior, Ponta a revenit si a spus ca regreta "gluma proasta cu pocornul".