Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa participe, luni seara, la dezbaterea electorala de la TVR alaturi de Monica Macovei, si si-a trimis purtatorul de cuvant in locul sau. Candidatul independent la prezidentiale a afirmat ca Tariceanu "fuge" de o confruntare cu fostul ministru al justitiei, iar refuzul sau este un "afront la adresa romanilor si o dovada in plus ca acesta nu face decat jocul PSD".

Pagina de Politica aminteste ca scandalul biletelului roz a izbucnit in vremea cand Tariceanu era premier, iar Macovei ministru al Justitiei. Fostul premier a avut atunci initiativa sa-i ceara presedintelui sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu.

Mesajul lui Macovei transmis luni seara:

In aceasta seara, la TVR 1 trebuia sa aiba loc o dezbatere electorala intre mine si Calin Popescu Tariceanu. Participarea a fost stabilita prin tragere la sorti.

TVR m-a anuntat ca domnul Tariceanu refuza sa participe la dezbatere si isi va trimite purtatorul de cuvant. Am solicitat postului public de televiziune sa fie lasat scaunul liber daca nu vine domnul Tariceanu, pentru ca oamenii vor vota candidatii, si nu purtatorii nostri de cuvant.

In plus, temele majore despre care doresc sa vorbesc cu domnul Tariceanu, sau cu moderatorul TVR daca dansul nu participa, sunt: independenta justitiei, lupta anticoruptie, politica externa si siguranta nationala. Aceste teme se regasesc intre prerogativele Presedintelui Romaniei, si nu putem accepta ca dezbaterea publica sa fie parazitata de teme care nu tin de profilul unui candidat la Presedintie.

Refuzul domnului Tariceanu de a participa la dezbaterea cu mine de la TVR este un afront la adresa romanilor si o dovada in plus ca acesta nu face decat jocul PSD. Nici Victor Ponta nu a avut curaj sa participe la o dezbatere si si-a trimis un reprezentant.

Ii solicit pe aceasta cale domnului Tariceanu sa aiba curaj si sa vina la o dezbatere deschisa cu mine, la TVR, pe teme de interes pentru romani si care intra in prerogativele Presedintelui Romaniei.

Este o sfidare la adresa tuturor romanilor ca un candidat sa isi trimita un reprezentant sa vorbeasca despre temele lui la dezbaterile electorale de la Televiziunea publica, si asa reduse ca numar.

Cum vor putea candidati ca Tariceanu ori Ponta sa reprezinte interesele Romaniei, daca ajung presedinti, cand ei fug de o dezbatere televizata?