Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sambata, la Sibiu, ca bugetul pentru 2015 este foarte probabil sa fie trimis in Parlament de viitorul premier si viitorul Guvern, la sfarsitul lui noiembrie, inceputul lui decembrie, relateaza Agerpres.

Intrebat de un jurnalist cand va trimite in Parlament noul buget, premierul a raspuns: "Noul buget pentru 2015, care va fi de fapt un buget multianual, trebuie sa gandim 2015-2016, trebuie prezentat si insusit de catre viitorul prim-ministru si viitorul Guvern. Altfel, ar fi incorect din partea mea sa-i fac eu bugetul si sa-l pun la anul sa guverneze tara dupa cum am facut eu bugetul. Deci, foarte probabil, din acest motiv avem si vizita Comisiei Europene, Fondului Monetar International, Bancii Mondiale, la sfarsitul lunii noiembrie. Foarte probabil, sfarsit de noiembrie, inceput de decembrie, trimitem in Parlament noul buget, cu aceasta perspectiva multianuala 2015-2016".

Ponta spune ca viitorul prim-ministru va fi "foarte norocos", pentru ca mosteneste "cel mai mic deficit din istoria Romaniei".

"Dar, e foarte norocos cel care o sa vina prim-ministru dupa mine, pentru ca eu am mostenit un deficit de 4,6% din PIB si o scadere economica, cea mai mare de dupa 1997-1998 si acum ii lasam cu cel mai mic deficit din istoria Romaniei, cu cea mai mica dobanda pe care o platim pentru titlurile de stat si cu cei mai multi bani alocati pentru finalizarea proiectelor incepute in 2008 si oprite in 2010", a adaugat premierul.

El a explicat ca actualul Executiv plateste un miliard si jumatate de lei profesorilor, in urma proceselor pe care acestia le-au castigat cu fostul Guvern Boc.

"Platim un miliard si jumatate de lei noi, hotarari judecatoresti, profesorilor, pentru procese castigate impotriva Guvernului Boc. Deci, cel care va veni la anul va avea mai mult spatiu bugetar pentru noi proiecte, decat am avut noi, care am tot platit si am dat inapoi pensiile, salariile si toate celelalte", a amintit Victor Ponta.