Deputatul PNL Dan Coriolan Simedru a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, referindu-se la migrarea la Partidul Social Democrat (PSD) a doi primari liberali din judet, ca, "din pacate, aceasta ordonanta toxica (OUG care prevede ca alesii locali isi pot schimba formatiunea in termen de 45 de zile, intrata in vigoare de la 1 septembrie - n.r.) creeaza asemenea posibilitati". "Pierdut colegi, ii declar nuli. (...). Aceasta ordonanta toxica ii dezbraca pe unii si le arata caracterul", a afirmat deputatul de Alba, potrivit Agerpres.

Doi din cei 21 de primari liberali din Alba, edilul orasului Cimpeni, Ioan Calin Andres, si cel al comunei Arieseni, Marin Vasile Jurj, alaturi de mai multi consilieri locali din cele doua unitati administrativ-teritoriale, au anuntat, joi, ca au trecut la PSD.

Simedru a mentionat ca, in urma cu cateva zile, primarul din Cimpeni le-a dat asigurari colegilor sai liberali ca este alaturi de PNL si ca nu va face acest pas. "Nu stiu ce l-a determinat", a conchis Dan Coriolan Simedru.

Prin trecerea celor doi edili, din Cimpeni si Arieseni, localitati din Muntii Apuseni, la PSD, numarul primarilor social-democrati din Alba a ajuns la doisprezece.

Aflat la al treilea mandat, primarul din Cimpeni a fost ales in aceasta functie in 2004 pe listele Partidului Romania Mare, trecand dupa cateva luni la PNL.

Tot la PSD a anuntat ca si-a depus adeziunea si primarul democrat-liberal al comunei Rimet, situata tot in Apuseni, Vasile Raica, social-democrat pana in urma cu doi ani.

Cei mai multi primari din Alba, 45 din 77, au fost alesi pe listele PDL-ului.