Premierul Ungariei, Viktor Orban, va face o vizita in judetul Cluj, in perioada 2-3 octombrie, ocazie cu care va inaugura o scoala profesionala finantata de Guvernul de la Budapesta. Surse politice au declarat, pentru Agerpres, ca in cadrul vizitei sale, care este una privata, cu exceptia inaugurarii scolii profesionale, Viktor Orban se va intalni si cu liderii formatiunilor politice maghiare din Romania, precum si cu liderii bisericilor traditionale maghiare.

Potrivit acelorasi surse, Guvernul Ungariei ar fi contribuit cu aproape 700.000 de euro pentru scoala profesionala din Cluj.

La randul sau, coordonatorul de presa al Eparhiei Reformate a Ardealului, Kiss Gabor, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca premierul Viktor Orban ar urma sa viziteze, in regim privat, si Universitatea Sapientia din Cluj, construita cu ajutor financiar al Guvernului Ungariei, precum si localitatea clujeana Rascruci.

"Vineri, de la 10,00, va avea loc inaugurarea scolii profesionale, care tine de Biserica Reformata. Scoala apartine de Liceul Teologic Reformat si va purta numele episcopului Szasz Domokos. Premierul vine joi, si vineri va avea loc inaugurarea. Ce se intampla la Rascruci si Sapientia este organizat din Ungaria si este o vizita privata, doar partea de la inaugurare este publica", a explicat Kiss Gabor.