Primarul orasului Scornicesti, Catalin Davidescu, a declarat luni, pentru Agerpres, ca isi va continua mandatul desi a aflat ca ar fi pierdut procesul cu Agentia Nationala de Integritate care a constatat ca in 2009, pentru cateva luni, s-a aflat in stare de incompatibilitate.

In decembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca, in urma evaluarilor demarate in 2010, Catalin Davidescu, fost director coordonator al Directiei Generale de Munca si Protectie Sociala Olt, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada mai 2009 - noiembrie 2009, deoarece a detinut simultan functiile de consilier local in cadrul CL Scornicesti, administrator al SC Loctrans SA si director coordonator al Directiei de Munca si Protectie Sociala Olt (Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Olt).

Davidescu a contestat raportul ANI in instanta si saptamana trecuta, in dosar, a fost ultimul termen de judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Catalin Davidescu a declarat ca nu a primit o informare oficiala privind decizia instantei in dosar, insa chiar daca a pierdut procesul, nu considera ca aceasta ar reprezenta un impediment in a-si continua mandatul de primar, obtinut prin votul cetatenilor.

"Nu am primit vreo informare oficiala, dar am inteles ca ar fi fost respins recursul. Imi voi continua mandatul de primar ca si pana acum, din punctul meu de vedere nu este o problema. Exista precedent, sunt si alti primari in situatia aceasta si au continuat mandatul. Votul cetatenilor nu poate fi anulat. O incompatibilitate din 2009 nu poate anula un mandat obtinut in 2012, prin votul cetatenilor. Intelegeam ca as putea pierde mandatul daca era vorba de o incompatibilitate din timpul mandatului, dar aici e vorba de o incompatibilitate de dinainte de a fi ales primar", a spus Catalin Davidescu.

Acesta a fost ales primar al orasului Scornicesti in anul 2012, fiind la primul mandat.