Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat luni ca nu vede niciun motiv pentru care seful Serviciului Roman de Informatii, George Maior, ar trebui schimbat din functie.

El a fost intrebat luni, invitat la Adevarul Live, daca George Maior ar trebui schimbat. "Nu vad niciun motiv. Nici nu cred ca este o discutie de acest fel", a raspuns presedintele liberalilor.

Chestionat daca este normal serviciile de informatii sa aiba ofiteri acoperiti in presa, Iohannis nu a dat un raspuns clar, precizand doar ca "in servicii avem profesionisti foarte buni, dar nu trebuie sa le spunem noi cum sa-si faca treaba".

Candidatul ACL a negat din nou ca a fost ofiter acoperit al unui serviciu de informatii si a spus ca, in opinia sa, autodenuntului lui Robert Turcescu nu este "ceva foarte important".

Iohannis a precizat ulterior ca s-a referit la ofiterii acoperiti in general si nu la cei din presa sau din politica considerand ca acest lucru nu ar fi normal.

"Am fost intrebat daca eu consider ca este bine sa existe ofiteri sub acoperire in general, si de asemenea in viata politica si in presa. Raspunsul meu afirmativ viza doar prima parte a intrebarii, in sensul ca este in regula sa existe ofiteri acoperiti in general. Nu m-am referit nicio clipa la cazurile de ofiteri acoperiti din politica sau presa. N-ar fi avut niciun sens sa fac o astfel de consideratie, in conditiile in care, prin lege, personalului din servicii ii este interzis sa se implice in viata politica", a precizat ulterior Iohannis