Senatorii vor lucra incepand cu data de 6 octombrie in circumscriptiile electorale, a decis, luni conducerea acestei Camere, potrivit declaratiilor facute la sfarsitul sedintei Biroului Permanent de vicepresedintele Cristian Dumitrescu, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca Biroul Permanent a luat decizia ca, "incepand cu data de 6 octombrie, in saptamana 6-10 octombrie", senatorii sa lucreze in circumscriptiile electorale.

Dumitrescu a precizat ca decizia a fost luata cu 8 voturi pentru si 4 voturi impotriva.

De altfel, conducerea Senatului discutase inca de la inceputul sesiunii ca in campania electorala pentru prezidentiale, inclusiv in turul al doilea, senatorii sa aiba activitate doar in teritoriu.

La inceputul sesiunii, in 1 septembrie, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, declara, dupa sedinta Biroului Permanent, ca, in mod sigur, pe modelul adoptat in campania electorala pentru europarlamentare, senatorii vor avea activitate in teritoriu si in campania pentru prezidentiale, in luna octombrie si in turul doi al scrutinului.

"Asa cum simt eu lucrurile, in mod sigur vom face la fel (ca la alegerile europarlamentare - n.r.). Nu vacanta, pentru ca este impropriu spus vacanta, vom avea activitate in teritoriu. Eu spun acum ce am spus si data trecuta, ca, pentru noi, senatorii, activitatea e mult mai intensa in teritoriu, in campanie decat daca am veni pana la Bucuresti sa stam doua zile sau trei pe la comisii", a precizat Ilie Sarbu, intrebat daca senatorii vor lucra in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, declara, atunci, ca exista o dorinta a deputatilor puterii si ai opozitiei de a suspenda activitatea Camerei pe o perioada din campania pentru prezidentiale si ca se doreste ca luna octombrie sa fie "normala", de dezbatere a legilor.

Campanie electorala pentru prezidentiale incepe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc in 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat in 16 noeimbrie.