Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni, luni, incepand cu ora 16.00, intr-o sedinta de plen comun, urmand ca si marti, incepand cu ora 14.00, sa aiba loc o alta sedinta similara, informeaza Agerpres.

"Sedintele de plen reunit vor fi azi (luni - n.r.) la ora 16.00 si maine (marti - n.r.) la ora 14.00. Trebuie sa luam act de situatia vicepresedintelui de la Autoritatea de Supraveghere Financiara si trebuie facuta, din cate stiu, o nominalizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii", a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului de luni.

La randul sau, secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici a declarat ca in sedinta de luni va fi votat un membru al CNCD iar in sedinta de marti membrii altor institutii pe locuri vacante in organismele de conducere, printre care si Consiliul National al Audiovizualului.

"Mai sunt cateva institutii care au posturi vacante si nu au fost facute audieri, printre care CNA si ASF. Pana marti, la ora 10.00, urmeaza sa fie depuse candidaturile, apoi se fac audierile in comisii si intra in plenul de la ora 14.00. In plenul de luni se completeaza CNCD, iar marti, ASF si celelalte institutii", a spus Mircovici.

Tariceanu, despre ancheta DNA privind fostii ministri: Pana in acest moment nu am primit nicio solicitare

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca nu a primit inca nicio solicitare in cazul anchetei care vizeaza noua fosti ministri ai mai multor guverne.

"Pana in acest moment, nu am primit nicio solicitare. Nu stiu nimic. Vreau intai sa vad solicitarea si apoi ma voi putea pronunta in cunostinta de cauza", a spus Tariceanu, luni, la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului.

Directia Nationala Anticoruptie cere ridicarea imunitatii pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri.

Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Romaniei referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de noua persoane, care in perioada in care se presupune ca au savarsit infractiunile au indeplinit functia de ministru.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, DNA a fost sesizata la 5 iunie 2013 de catre Corpul de Control al prim-ministrului, ca urmare a actiunii de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale.

Ancheta DNA ii vizeaza, printre altii, si pe actuali senatori Ecaterina Andronescu (PSD) si Serban Mihailescu (PSD).