Purtatoarea de cuvant a liberalilor, Alina Gorghiu, afirma ca este important ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa solutioneze de urgenta dosarul lui Klaus Iohannis.

Intr-un comunicat de presa al PNL, Gorghiu sustine ca, din respect pentru romani, "este esential ca aceasta speta sa fie lamurita inainte de inceperea campaniei" pentru alegerile prezidentiale.

Gorghiu aminteste ca Iohannis a castigat in prima instanta, la Curtea de Apel Alba, "si avem toata increderea ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va mentine acelasi verdict".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat joi, pentru 30 septembrie, decizia privind admisibilitatea in principiu a judecarii recursului formulat in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate, transmite Mediafax.

ICCJ trebuia sa verifice joi, in camera de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili daca recursul poate fi trimis unui complet de judecata.

Comunicatul PNL:

Respectam decizia instantei de astazi de a se pronunta pe 30 septembrie, dar credem ca este important ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa solutioneze de urgenta dosarul presedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Candidatura lui Klaus Iohannis este una certa si din respect pentru romani, pentru milioanele de oameni care si-au exprimat sustinerea fata de prezidentiabilul ACL, este esential ca aceasta speta sa fie lamurita inainte de inceperea campaniei, dintr-un motiv foarte simplu: aceasta confruntare electorala trebuie sa fie una sanatoasa si nu una viciata de subiecte false.

Romanii au dreptul ca in aceasta campanie electorala sa afle cum va arata viitorul Romaniei in viziunea candidatilor inscrisi in cursa pentru prezidentiale si nu sa asiste la dispute sterile care incearca sa mute accentul de la lucrurile cu adevarat importante pentru cetateni.

Presedintele PNL a castigat in prima instanta, la Curtea de Apel Alba, si avem toata increderea ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va mentine acelasi verdict.