O adresa trimisa de la centrul PSD catre coordonatorii zonali ai campaniei electorale le cere acestora sa intensifice "activitatea de gasire a votantilor in baza altor documente venite deja in teritoriu de la Bucuresti, anume ", scrie cotidianul Sansa buzoiana. Documentul citat atrage atentia asupra importantei scrutinului prezidential pentru toti pesedistii astfel incit "incepind de luni, 22 septembrie 2014, se vor face evaluari zilnice si saptaminale asupra judetului si a celor care au ramas in urma in perspectiva acestei actiuni."

Lansarea oficiala a candidaturii premierului Victor Ponta de simbata la Arena Nationala a reprezentat momentul in care s-a intors cheia in mecanismul de pornire a masinariei pesediste, noteaza jurnalistii buzoieni. "Dupa ce a adunat mii si mii de migratori la nivel national gratie Ordonantei Dragnea si inca mai aduna, la acest capitol Buzaul fiind in top prin atragerea a zeci de primari si ajungind sa detina 76 de primarii. Cu tot, cu cele ale oraselor si municipiilor, dar si presedintia Consiliului Judetean prin incartiruirea lui Cristi Bigiu, PSD a organizat nemteste precampania", mai scrie Sansa buzoiana.

De asemenea, militantilor le este atrasa atentia sa fie "constienti de miza uriasa a acestor alegeri care ne privesc in mod direct pe fiecare dintre noi. In acest sens, identificarea votantilor esentiali reprezinta o actiune cheie pentru asigurarea succesului, drept pentru care trebuie sa o tratam cu maxima seriozitate".

Actiunea este considerata urgenta astfel ca oamenii de la centru au cerut ca pina luni, 22 septembrie 2014,sa fie identificati militanti pe gosᅡpoᅡdaᅡrii, din sectiile de voᅡtare, cu nume, preᅡnuᅡme si numar de telefon, iar pina la 11 octombrie 2014 este necesara incheierea operatiunii de completare a unor chestionare. Rezultatele trebuie introduse intr-o baza de date centrala.