Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca este de interes motivatia principala pentru care Teodor Melescanu a renuntat la sefia SIE in favoarea candidaturii la prezidentiale, el spunand ca nu crede "intr-o hotarare la o ceasca de ceai seara" si adaugand: "Sa vedem pentru cine a facut-o".

"In Romania e posibil orice, oricine poate sa candideze, si un sef de serviciu. Cel putin a facut un gest de normalitate sa-si dea demisia inainte de a-si depune candidatura. Domnul Ungureanu umbla prin oras sa-si stranga voturi in Parlament fiind inca sef la SIE. Probabil ca cei de la SIE sunt mai aplecati catre politica", a afirmat Dragnea despre candidatura lui Teodor Melescanu, citeaza Mediafax.

El a adaugat ca in continuare un subiect de interes si de curiozitate este legat de mobilul, motivatia principala pentru care Melescanu a renuntat la postul de la SIE "pentru a se arunca intr-o solutie electorala pe care sigur nu o poate castiga".

"Nefiind un pensionar asa pur si simplu, deci fiind intr-o functie importanta, ca sa renunti la acea functie inseamna sa ai o motivatie foarte tare sau o solicitare pe care nu poti sa o refuzi. Suntem destul de multi care ne punem aceasta intrebare", a mai spus Dragnea.

El a aratat ca este important de vazut care este raspunsul real care a determinat aceasta candidatura. "Nu cred intr-o hotarare la o ceasca de ceai seara, i-a venit cuiva sa candideze. E o chestiune mult mai complicata, sa vedem pentru cine a facut-o", a mai spus Dragnea.

Teodor Melescanu si-a depus marti, la BEC, candidatura ca independent pentru alegerile prezidentiale, fiind sustinut de Partidul Dreptatii Sociale si o serie de organizatii ale societatii civile.

Melescanu a demisionat luni din functia de director al SIE.

Marti este ultima zi in care se pot depune candidaturi la BEC pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.