Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat marti, la Botosani, ca nu va face in turul al doilea al alegerilor prezidentiale nicio intelegere cu vreun alt politician eliminat din cursa pentru Cotroceni, transmite Agerpres. El a declarat ca electoratul nu va vota, in turul al doilea, politic.

"Pentru al doilea tur nu voi face intelegeri cu politicieni, pentru ca alegatorii nu urmeaza politicianul pe care l-au votat in primul tur, daca acela nu a intrat in turul doi. Nu mai avem de-a face cu un electorat cum a fost in anii '90 relativ usor manipulabil", a afirmat Iohannis.

Liderul PNL este convins ca batalia in turul al doilea pentru Cotroceni se va da intre el si candidatul social-democrat Victor Ponta.

"Oamenii stiu foarte bine ce vor si vor gasi in turul doi candidati, probabil eu si Victor Ponta, si vor stabili daca vor stanga, cu vechile metehne, cu baroni locali si recesiune tehnica, sau daca ma vor pe mine, pe dreapta, cu o echipa care este hotarata sa schimbe lucrurile in bine", a sustinut Klaus Iohannis.