"Teodor Melescanu a strans pe ascuns semnaturi pentru candidatura sa la presedintie in timp ce era seful unuia dintre serviciile secrete ale Romaniei. O porcarie, oricum ai da-o", scrie jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul sau. "Pentru ca auziti prima data de Partidul Dreptatii Sociale, sa va spun ca a participat, totusi, la europarlamentarele din primavara. A obtinut 13.537 de voturi. Cu alte cuvinte, acest "partid" a strans pe tacutelea si aparent fara efort de 15 ori mai mult decat cate voturi a luat in alegeri. Ce bataie de joc!", scrie Petreanu.

Comentand candidatura-surpriza a lui Teodor Melescanu, Petreanu scrie, intre altele:

  • Teodor Melescanu a strans pe ascuns semnaturi pentru candidatura sa la presedintie in timp ce era seful unuia dintre serviciile secrete ale Romaniei. O porcarie, oricum ai da-o.
  • Vineri, cu 3 zile inainte de incheierea termenului legal pentru depunerea candidaturilor, seful SIE a spus ca va candida "daca va reusi sa stranga numarul necesar de semnaturi" - adica 200.000. Ca sa vezi cu ce se ocupa seful SIE cand noi nu eram atenti.
  • Ca acoperire, Teodor Melescanu a folosit serviciile unui personaj cel putin dubios, colonelul (in rezerva) Mircea Dogaru, care a recrutat si organizat masa de agitatori din timpul manifestatiilor anti-guvernamentale din iarna lui 2012. Dogaru mai este cunoscut si pentru cererea sa de desfiintare a DNA, CCR, ANI si a altor institutii esentiale pentru statul de drept, cerere pe care a reusit s-o strecoare intr-un "contract" incheiat cu liderii USL - acestia au negat ulterior ca stiau despre ce e vorba. (...)
  • (...) iata, hocus-pocus, Partidul Dreptatii Sociale a anuntat ca are semnaturile necesare si le va depune in termen. Pentru ca auziti prima data de Partidul Dreptatii Sociale, sa va spun ca a participat, totusi, la europarlamentarele din primavara. A obtinut 13.537 de voturi. Cu alte cuvinte, acest "partid" a strans pe tacutelea si aparent fara efort de 15 ori mai mult decat cate voturi a luat in alegeri. Ce bataie de joc! (...)

Citeste comentariul complet pe blogul lui Vlad Petreanu