Motiunea de cenzura "Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD", initiata de parlamentarii ACL, va fi dezbatuta si supusa la vot luni in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, dupa ce a fost prezentata miercuri in plenul comun, anunta Agerpres. Motiunea de cenzura vizeaza OUG 45/2014 privind modificarea si completarea Legii pentru alegerea presedintelui Romaniei si OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali.

Liberalii si democrat-liberalii acuza in text faptul ca in ultimele luni in Romania "asaltul asupra democratiei si asupra statului de drept a atins cote alarmante", artizanul acestor "actiuni destabilizatoare" fiind Guvernul condus de Victor Ponta.

PNL si PDL arata ca pe masura ce se apropie campania pentru prezidentiale "abuzurile s-au inmultit si nu mai exista pentru prezidentiabilul Victor Ponta nicio stavila in calea nevoii de satisfacere a setei de putere si - scaunul de la Cotroceni". Ei afirma ca prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a alesilor locali, deschizandu-se calea spre "un regim autoritar si arbitrar".

Semnatarii motiunii arata ca Guvernul PSD a pus in aplicare o "adevarata campanie institutionala in scopul fraudarii alegerilor" si descriu trei pasi in acest sens. Astfel, un prim pas este 'inarmarea' prin atragerea de partea sa a aparatului de forta al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament in MAI, prin numirea sefilor IGPR si a Departamentului de informatii pentru aparare de catre premier si prin folosirea Curtii de Conturi ca instrument de teroare politica pentru alesii locali care refuza transferul la PSD.