Un primar liberal, lider al filialei Buzau a Asociatiei Comunelor din Romania, a postat pe contul de Facebook al Primariei si pe cel personal un sondaj prin care isi indeamna prietenii si alegatorii sa-l sfatuiasca in ce partid sa se inscrie pana la expirarea ordonantei privind migratia alesilor.

Primarul comunei Valea Salciei, Marian Musat, a scris pe contul personal si pe cel al Primariei ca alesii locali trebuie sa opteze in 45 de zile pentru partidul in care vor sa activeze pe viitor, intrebandu-i pe cei aflati in listele celor doua conturi catre ce formatiune politica sa se indrepte pana la expiarea ordonantei de urgenta care da posibilitatea alesilor sa plece de la partidul pe listele caruia au fost alesi fara a-si pierde mandatul, transmite Mediafax.

"Primarii in 45 zile trebuie sa opteze pentru un partid. Unde credeti ca ar fi bine sa ma trec?", scrie primarul din Valea Salciei, care ofera prietenilor si alternative: 1.INDEPENDENT 2.PNL, 3.PSD, 4.ALTUL.

Pe contul Primariei, alesul local a primit zeci de raspunsuri, cele mai multe indicandu-i ca ar fi bine sa ramana independent, in prezent Musat fiind membru PNL.

"Sa ai inspiratia sa te inscrii in partidul care e la putere, insa tu sa fii independent", ii scrie o alegatoare primarului din comuna Valea Salciei. "Fii independent pana dupa prezidentiale si dupa aia vezi tu", il indeamna un alt alegator, in timp ce primarul raspunde: "Este o alegere grea si orice ajutor este binevenit. Oricum, decizia o voi lua in ultima zi", raspunde primarul Musat.

Printre cei care ii da raspuns primarului buzoian se numara si fostul presedinte al PDL Buzau, actualmente prim-vicepresedinte al PDL Buzau, Raul Florescu: "Cred ca ar fi bine sa va pastrati coloana dreapta, asa cum eu si multi altii va cunoastem", in timp ce "un simpatizant PSD" scrie: "Ramani unde esti ca asa ai fost votat si apoi faci ce vrei. Ca simpatizant PSD nu sunt de accord cu treaba facuta ca sa ia electorat si primar. Daca esti tare stai unde ai fost cu orice risc. Asa as face indiferent din ce partid as face parte".

Contactat de Mediafax, primarul comunei Valea Salciei, Marian Musat, a declarat ca a ales sa-si intrebe alegatorii aflati pe Facebook catre ce partid sa mearga intrucat "este o decizie grea" si "nu stie ce sa faca".

"Mi-e foarte greu sa aleg. Aceasta lege a venit inainte de alegeri si cred ca tuturor primarilor ne e greu. Fiecare urmareste interesul comunei sale, nu al sau personal, iar daca esti in opozitie ai tentantia da a pleca spre putere, desi poate n-ai pleca de la partidul pe listele caruia ai fost ales. E greu de ales, de aceea am postat acest apel, pentru a ma ajuta in decizia foarte grea pe care o voi lua. Cred ca voi tine cont, multi spun sa ma duc independent si cred ca asta voi face, chiar daca nu o sa mai am sustinere de la niciun partid. Ma regasesc in PNL, dar la Buzau PNL e intr-o situatie ambigua, au ramas foarte putini, nu se stie ce se va intampla cu acest partid. O sa optez in ultima zi, trebuie sa vad si daca legea e constitutionala sau nu. Fiind presedinte al Asociatiei Comunelor cred ca ar fi bine sa fiu independent, as reprezenta mai bine primarii, si cred ca asta voi face", a declarat primarul comunei buzoiene Valea Salciei.

Marian Musat este primar al comunei Valea Salciei de 14 ani, fiind in prezent la al patrulea mandat. Alesul local a fost initial membru PSD, iar de sapte ani este in PNL. De doua ori, Musat a candidat singur la postul de primar al comunei Valea Salciei.