Presedintele Consiliului Judetean Buzau, fostul liberal Cristinel Bigiu, a declarat, joi, intr-o conferinta comuna sustinuta cu presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, ca a semnat adeziunea la formatiunea social-democrata, astfel ca "de azi (n.r. - joi) este membru PSD", transmite Mediafax.

Cristi Bigiu a declarat ca s-a alaturat echipei PSD impreuna cu mai multi primari PSD, PDL, dar si cu mai multi consilieri, precizand ca trecerea sa de la PNL la formatiunea social-democrata "nu a fost o decizie usoara".

"Incepand de astazi (n.r. - joi) sunt membru al PSD. M-am alaturat echipei PSD cu 18 primari PNL si sase primari PDL si impreuna cu o parte din consilieri. Am fost ales in vara lui 2012 presedinte al Consiliului Judetean pe listele USL. Din acest moment, configuratia Consiliului este urmatoarea: 16 PSD cu presedintele, 3 PNL, 2 independenti, 7 PDL, 3 PPDD. In cei doi ani de mandat am avut o foarte buna colaborare cu consilierii PSD si cu cei ai PNL", a spus Bigiu.

El a explicat ca in ultima vreme a incercat sa faca o sedinta extraordinara pentru a putea semna un contract de finantare de doua milioane de euro pentru reabilitarea termica a Spitalului Judetean, dar o parte din consilierii PPDD si toti consilierii PDL au lipsit.

"Nu am putut face cvorumul de doua treimi pentru a putea aproba finantarea si a putea reabilita termic spitalul. E unul din lucrurile care m-au facut sa continui colaborarea cu consilierii PSD si cu primarul Constantin Boscodeala, pentru continuarea proiectelor judetului Buzau. La Buzau, si dupa desfiintarea USL alianta a functionat, iar modul in care a functionat m-a facut sa iau aceasta decizie. Nu a fost o decizie usoara, dar am facut-o pentru binele judetului", a declarat Bigiu.

Presedintele Consiliului Judetean a adaugat ca trecerea sa la PSD nu ar fi avut la baza intelegeri ascunse ori promisiuni ca va fi sustinut de PSD pentru un nou mandat in fruntea Consiliului, singurele intelegeri fiind potrivit, lui Bigiu, cele ce tin de ¬continuarea proiectelor pentru judetul Buzau".

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, presedintele PSD Buzau, primarul municipiului resedinta de judet, Constantin Boscodeala, a declarat ca, odata cu venirea la PSD a lui Cristi Bigiu, echipa "a crescut calitativ si cantitativ".

"Ma bucur ca domnul Bigiu s-a alaturat echipei PSD, care astfel a crescut calitativ si cantitativ. Lucrurile vor merge din ce in ce mai bine in judet, sunt foarte sigur ca presedintele Ponta va ajunge presedintele Romaniei. Le spun bine au venit si succes noilor colegi", a declarat Boscodeala.

Liderul PSD a recunoscut si faptul ca unii social-democrati nu privesc cu ochi buni venirea in partid a lui Cristi Bigiu si a altor lideri care pana acum au avut alta coloratura politica.

"Colegii mei privesc bine venirea domnului Bigiu, am avut discutii, exista si membri de partid care au propria viziune, dar nu e viziunea partidului, partidul vede altfel lucrurile, eu spun ca toti alesii locali sunt bineveniti in PSD", a mai spus liderul PSD Buzau, Constantin Boscodeala.

Boscodeala si-a exprimat si convingerea ca ordonanta privind migratia alesilor locali va trece de Senat, desi a fost respinsa de Camera Deputatilor: "Sunt sigur ca va trece ordonanta. Cred ca un numar de parlamentari de-ai nostri n-au privit cu tot interesul faptul ca in Parlament trebuie sa fii prezent si sa votezi ordonantele de urgenta ale propriului guvern", a conchis Boscodeala.

Optsprezece primari PNL, intre care cel din Ramnicu Sarat, si sase edili PDL au trecut la PSD, decizia fiind luata dupa o intalnire cu liderul PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si cu seful Consiliului Judetean, Cristinel Bigiu.