Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca isi duce demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu pana in ultima zi de mandat a acestuia, sustinand ca o a treia suspendare a sefului statului "i-ar face bine, ar fi un caz unicat in toata lumea", transmite Mediafax.

Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca solicitarea de suspendare ramane "deschisa".

"Cererea de suspendare trebuie sa stranga 191 de semnaturi. Avem peste 50 din partea grupului liberal-conservator. Cei de la PNL m-au dezamagit, PDL si PMP raman sustinatori ai lui Basescu. Pozitia oficiala a PSD tine de oportunitate si considerente tactice, sunt in favoarea suspendarii, dar analizeaza momentul. (...) Cererea de suspendare este deschisa, eu imi duc acest demers pana in ultima zi de mandat a lui Basescu. Se poate intampla si in ultima zi, cum a fost in Cehia, cand Vaclav Klaus a fost suspendat in ultima zi de mandat. Suspendarea are si un element simbolic, este nevoie si de un semnal pe care sa il dam societatii. O a treia suspendare i-ar face bine, ar fi un caz unicat in toata lumea", a spus Tariceanu.

Luni, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spunea ca nu il intereseaza ce pierde sustinand in continuare suspendarea sefului statului si ca lista de semnaturi ramane deschisa si in situatia in care PSD considera ca turul II al prezidentialelor ar fi un moment mai potrivit pentru demers.

El afirma ca prelungirea mandatului sefului statului cu perioada in care acesta este suspendat nu este prevazuta in Constitutie si ca declaratia presedintelui Traian Basescu despre acest subiect este o "aberatie".

Presedintele Basescu declara recent, intrebat daca a luat in calcul prelungirea mandatului, avand in vedere cele doua suspendari din functie, ca, daca va fi suspendat din nou, o va face si "ii vor trimite martisoare la Cotroceni", adaugand ca nu ar vrea sa fie in pielea lui Victor Ponta in turul doi.