Ordonanta de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali nu a trecut la vot in plenul Camerei Deputatilor, informeaza Mediafax. Deputatii UDMR s-au abtinut de la vot. "Nu inteleg de ce in Parlament spun ca sunt contra, iar in teritoriu folosesc legea", a comentat Victor Ponta, care a participat la vot.

OUG 55/2014 a fost supusa votului final, in sedinta de miercuri, insa nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptata.

Astfel, s-au inregistrat 195 de voturi "pentru", 109 voturi "impotriva" si 21 de abtineri.

"Au fost 195 voturi pentru, 110 impotriva, mai era nevoie de opt voturi. Colegii de la UDMR au anuntat ca nu vor vota. Si au lipsit din deputati. Se va discuta la Senat. Eu ma bucur foarte mult ca trece deja de Parlament pentru ca in felul asta se inchide discutia despre ordonanta. Cand este lege atunci poate fi atacata si la Curtea Constitutionala", a declarat premierul Victor Ponta, in urma respingerii OUG, citeaza B1.ro.

"Am vazut ca cei de la PNL si PDL au transferat foarte multi primari si consilieri. Nu inteleg de ce in Parlament spun ca sunt contra, iar in teritoriu folosesc aceasta lege. E un gen de ipocrizie care nu cred ca tine decat la cei foarte neinformati", a precizat premierul.

Intrebat ce se va intampla daca legea va fi respinsa, Ponta a afirmat ca "niciodata nu se intampla nimic", precizand ca cei care se vor muta la alte partide nu isi vor pierde mandatul.

Parlamentarii UDMR s-au abtinut de la vot, a anuntat Kelemen Hunor.

"In mod normal, ne asteptam sa ne sustina, fiind din partea guvernului. Am vazut ca s-au abtinut, sau au votat impreuna. Poate vom avea o discutie, poate nu", a declarat Liviu Dragnea, informat cum comenteaza faptul ca UDMR nu a sustinut ordonanta.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata cu acest act normativ, Senatul fiind forul decizional.

Premierul Victor Ponta, care este si deputat, a participat la vot.

OUG 55/2014 este in vigoare din 2 septembrie, cand a fost publicata in Monitorul Oficial. Aceasta permite alesilor locali ca, intr-un termen de 45 de zile, sa isi schimbe partidul fara a-si pierde mandatul.