Presedintele PNL si candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Iohannis nu a facut nicio declaratie la intrare in sediul DNA.Klaus Iohannis a declarat, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, ca si-a sustinut plangerea in legatura cu ordonanta privind migratia alesilor locali si ca, astfel, "a fost indeplinita procedura". "Mi-am sustinut plangerea, am reiterat motivele acestei plangeri si, astfel, a fost indeplinita procedura", a explicat Klaus Iohannis.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Pe 9 septembrie, Iohannis a depus la DNA o plangere penala impotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pe care il acuza de abuz in serviciu in legatura cu emiterea ordonantei privind migratia alesilor locali: "Eu m-am indreptat impotriva initiatorului acestei ordonante iar daca DNA constata ca este o fapta penala care implica mai multi, atunci din oficiu se va autosesiza si va extinde cercetarile. Noi nu avem date, nu reusim sa aflam ce se intampla in interiorul Guvernului, nu intelegem motivatiile pentru care Guvernul, cu toate avertizarile si de la noi si de la altii, a procedat totusi la aprobarea acestei ordonante. Si atunci, trebuie sa intervina cineva care prin lege are dreptul sa mearga si sa verifice concret cum si de ce", declara atunci Iohannis.

Pe 12 septembrie, DNA a anuntat ca procurorii au inceput urmarirea penala in rem, cu privire la fapta, in dosarul constituit ca urmare a plangerii fata de emiterea ordonantei privind migratia alesilor locali.