Primarul comunei Nicolae Balcescu, Constantin Oprea, declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, a declarat luni, pentru Agerpres, ca va contesta in instanta decizia agentiei, declarandu-se nevinovat.

"Nu este corecta decizia, voi merge in instanta, este vorba de un concurs si mai mult nu vreau sa comentez. Acum nu putem sa taiem sansele oricui doar pentru faptul ca s-a nimerit sa fie ruda intr-un context cu cineva. Voi merge in instanta si voi castiga", a declarat edilul din Nicolae Balcescu

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa in cazul lui Constantin Oprea, primar al comunei Nicolae Balcescu, judetul Valcea, intrucat, in calitate de primar, a semnat dispozitiile de numire si de avansare in functie a fiicei sale.

Astfel, potrivit ANI, fiica acestuia a incasat venituri de la Primaria comunei Nicolae Balcescu in cuantum de 15.702 lei. Inspectorii ANI sustin ca liberalul Constantin Oprea a incalcat dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Primarii [...] sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I".