Sapte microbuze scolare au fost impartite, vineri dimineata, primarilor unor comune din judetul Cluj in prezenta a trei ministri, printre care si cel al Transporturilor, Ioan Rus, care a fost pus pe glume, scrie CityNews.ro.

"Ca sa ai rezultate economice trebuie sa ai un popor inteligent si sanatos, iar preocuparea Guvernului este pentru invatamant si sanatate. In interiorul acestui principiu intra si predarea acestor microbuze pentru a asigura posibilitatea de invatare cat mai bine pentru cat mai multi copii. Programul e in derulare, iar astfel de microbuze le vom mai da in Romania si in anii urmatori.

Da, acestea de la Cluj le-am dat pe criterii politice. Majoritatea primarilor sunt pd-isti si liberali, deci ne-au acuzat pe buna dreptate. De exemplu, la domnu' primar ungur i-am dat cu defectiuni la partea de franare", a declarat Ioan Rus, cu referire la primarul maghiar, cu nume romanesc, al comunei Catina, Alexandru Bota (PSD).

Microbuzele au fost cumparate de catre Guvern, prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Regionale, iar alte trei astfel de mijloace de transport vor fi acordate comunelor Bobalna, Capusu Mare si Chiuiesti in perioada urmatoare. Fiecare microbuz a costat aproape 27.000 de euro.