Presedintele Traian Basescu, prezent, sambata, la Scoala de Vara a tineretului PMP de la Mamaia, a declarat, in legatura cu somajul in randul tinerilor, ca Guvernul nu a cheltuit niciun ban din cele 106 milioane de euro alocate de Uniunea Europeana Romaniei pentru crearea de locuri de munca pentru tineri. Seful statului a aratat ca acesti bani trebuie cheltuiti in intervalul 2014-2015, in caz contar ei urmand sa fie alocati altor tari. "Eu, daca as fi in locul vostru, as face zilnic proteste la Guvern", le-a spus Traian Basescu tinerilor prezenti la Scoala de Vara PMP.

"In programul locuri de munca pentru tineret, Romania are alocate 106 milioane de euro, care trebuiesc cheltuiti in perioada 2014-2015. Pana acum s-au cheltuit zero. Programul transmis de guvern nici macar nu este aprobat, ceea ce este nepermis", a spus Triaan Basescu.

"Romania are pe masa 106 milioane de euro, destinati tinerilor din centru, sud Muntenia si sud-est, acolo unde somajul depaseste 25%. Este adevarat ca UE socoteste somajul pentru tineri in interval de varsta 15-25 de ani, pentru ca unii dintre ei fac doar 8 clase", a adaugat seful statului.

"Daca as fi in locul vostru, as face zilnic proteste la guvern, pentru ca banii sunt pentru perioada limitata, apoi se realoca altor tari, care au folosit banii", a subliniat presedintele.