Social-democratii se reunesc vineri la Alba Iulia in congres extraordinar pentru a valida candidatura presedintelui PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidentiale din noiembrie. Aproximativ 30.000 de social-democrati vor valida decizia Consiliului National din 29 iulie, de la Craiova, conform careia Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, scrie Agerpres.

In discursul sau de atunci, sustinut in prezenta a peste 5.000 de participanti, Victor Ponta a spus ca doreste intre altele sa puna capat regimului Basescu, sa redeschida scolile si spitalele inchise si sa redea justitia romanilor. Totodata, el propune romanilor "un model diferit de lider si de presedinte", dorindu-si sa fie un "garant al corectitudinii' si un "presedinte util Romaniei si cetatenilor ei".

Congresul PSD de la Alba-Iulia va reuni aproximativ 30.000 de participanti si va fi in sistem de videoconferinta.

"Vineri, 12 septembrie, vor avea loc dupa-amiaza, in jurul orei 16,00, toate conferintele judetene cu cele 42 de organizatii ale PSD din tara. Imediat dupa aceste conferinte judetene va incepe congresul partidului, practic, la care vor participa pe sistem de videoconferinta toate cele 42 de organizatii din tara - aproximativ 30.000 de participanti, care vor fi validati de conferintele judetene. Intr-adevar va fi o noutate, speram sa aiba si impact, pentru ca PSD este un partid mare, un partid care este, cel putin dupa toate datele pe care le avem, indragit si de tineri, si de persoane cu mai multa experienta si trebuie sa organizam un eveniment care sa ne reprezinte", a precizat luni Gabriela Firea, purtator de cuvant al campaniei prezidentiale.

Vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, a declarat pentru Aerpres ca UNPR a strans un milion de semnaturi pentru sustinerea candidaturii premierului Victor Ponta la Presedintie. El a afirmat ca Victor Ponta este singurul candidat pe care UNPR il va sustine pentru cea mai inalta functie in stat.