Premierul Victor Ponta a comentat joi seara, la Bistrita, afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit caruia printre candidatii la Presedintie ar fi un ofiter acoperit. "Evident ca nu se referea la mine dl Traian Basescu, fiindca ne-a verificat pe toti membrii Guvernului". El a mai afirmat ca, desi ar putea sti o astfel de informatie, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare al Tarii (CSAT), ar fi o "infractiune" sa o divulge.

"Din punct de vedere institutional, eu sunt vicepresedintele CSAT, am niste obligatii legale. Chiar daca as sti vreodata de oricare, de orice persoana ca lucreaza pentru un serviciu de informatii roman, in primul rand n-as vorbi despre asta pentru ca este ilegal, in al doilea rand ar fi un semnal foarte prost pe care l-as da institutiilor. Aceste institutii ne apara si pe noi si pe dvs si apara societatea romaneasca de pericolele la adresa sigurantei nationale. Daca eu m-as apuca sa vorbesc la televizor despre lucrurile pe care le aflu ca si vicepresedinte al CSAT, ar fi in primul rand o infractiune, in al doilea rand o iresponsabilitate. Vreau sa dau un mesaj foarte clar, de sprijin pentru institutiile statului si pentru oamenii care isi fac ", a spus Ponta.

"Din punct de vedere politic, e evident ca nu se referea la mine dl Basescu, pentru ca tocmai a declarat ca ne-a verificat pe noi toti, cei care suntem membri ai Guvernului, si are confirmarea ca nu noi suntem. Dar nu cred ca aceasta trebuie sa fie tema de campanie, sa-l gasim pe domnul sau pe doamna care, nefiind ministri, nu stiu, au activat sau activeaza in servicii de informatii. Daca activau pentru vreun serviciu de informatii, nu stiu, al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur ca era o problema. Daca isi fac datoria, doamna sau domnul, fata de tara, cred ca merita felicitati pentru asta", a sustinut premierul.