Premierul Victor Ponta a lansat un apel miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, catre "toti actorii politici si mediatici", dand asigurari ca alegerile vor fi organizate corect. Ponta a adaugat ca nu au fost probleme cu niciun scrutin electoral organizat de Guvernul pe care il conduce si ca a "tipa" inainte pentru a justifica pierderea alegerilor este un semn de lipsa de dezvoltare si civilizatie in societatea romaneasca.

"Vreau sa fac un apel catre toti actorii politici si mediatici. Sunt absolut convins ca procesul electoral se va realiza corect, domnul vicepremier Oprea raspunde de el si, asa cum am organizat toate alegerile de cand e acest Guvern, nu a fost niciodata nici cea mai mica problema. Cred ca sa ramanem in teoriile de acum 20 de ani in care e bine sa tipam inainte ca sa justificam ca pierdem alegerile, cred ca e un semn de lipsa de dezvoltare si de civilizatie al societii romanesti", a declarat Ponta, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Declaratia premierului vine dupa ce presedintele Basescu a afirmat, luni, de la Cotroceni, ca o serie de acte normative emise de Guvern, dar si "punerea sub control politic" a unor institutii ale statului pot afecta corectitudinea alegerilor, el dand exemplul Ordonantei privind migatia primarilor, precum si activitatea CNA si a Avocatului Poporului.