Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat, miercuri, ca Traian Basescu are obligatia "sa descopere" ofiterul acoperit care se numara printre candidatii la alegerile prezidentiale si la care s-a referit. El a adaugat ca Iohannis "nu are nicio legatura cu ceea ce spune presedintele", transmite Mediafax.

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL si PDL, George Scutaru si Tinel Gheorghe, au fost intrebati, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratia sefului statului cu privire la un ofiter acoperit aflat intre posibilii candidati la prezidentiale si daca au discutat acest subiect cu candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis.

"Domnul presedinte Traian Basescu are obligatia sa-l descopere pe cel care este acoperit. Noi spunem, cu toata convingerea, ca domnul Klaus Iohannis nu are nicio legatura cu ceea ce spune domnul presedinte Traian Basescu. Daca domnia sa are informatii ca altcineva, eu stiu, ar indeplini intre ghilimele aceasta calitate, atunci sa spuna. Dar eu stiam ca sunt vreo cinci la care s-a referit domnul presedinte", a raspuns liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe.

Presedintele Basescu a declarat, marti seara, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie "avand doua butoane".

"Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi competeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu ofiteri acoperiti", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

Intrebat daca va spune el cine nu si-a completat CV-ul, in cazul in care candidatii nu o vor face, presedintele Basescu a raspuns: "Da, pentru ca am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperi, etc., dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi".

Presedintele a adaugat ca nu spune nimeni ca trebuie ca acel serviciu sa faca publica aceasta informatie, pentru ca nu are voie prin lege, dar candidatul are obligatia sa o faca.

Intrebat daca, dintre actualii candidati la Presedintie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse in CV, Traian Basescu a spus: "Da".

"Nu este corect sa te duci intr-o asemenea functie avand doua butoane", a completat seful statului.

"Voi fi in masura sa va aduc probe, ce inseamna acest dublu buton", a mai spus Basescu, precizand ca ar fi "necinstit din partea sa sa nu o faca".

"Sigur, va trebui rapid o hotarare judecatoreasca, pentru ca, altfel, serviciul nu va putea sa faca publica apartenenta sau fosta apartenenta, insa nu poti sa fii presedintele Romaniei si sa existe riscul sa ai dubla comanda, cum e foarte dificil sa fii si premier, ministru si orice ai fi, in functii publice, si sa nu spui", a mai declarat Traian Basescu.